vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vertraging van je vlucht? Een annuleringsverzekering geeft een vergoeding

Vertraging van je vlucht? Een annuleringsverzekering geeft een vergoeding
Vertraging van je vlucht?

Heb je te maken met vertraging of annulering van je vlucht en heb je een pakketreis geboekt? De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance geeft een vergoeding bij vertraagd vertrek of vertraagde aankomst op je reisbestemming.

Dat geldt niet alleen bij vertraging van je vliegtuig, maar ook bij een vertraging per boot, bus, of trein.

Stakingen, vertragingen en annuleringen vliegverkeer

Veel reizigers hebben de laatste weken te kampen met vertragingen in het Europese vliegverkeer. Deze week door een staking van Franse verkeersleiders. Eerder waren er forse vertragingen en annuleringen door stakingen van het grondpersoneel op Duitse luchthavens.

Wat veel reizigers niet weten is dat een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ook een vergoeding geeft bij vertraagd vertrek naar je reisbestemming, indien het een pakketreis betreft (geboekt bij een touroperator). Dat geldt niet alleen voor een vertraging bij vertrek maar ook bij een vertraagde aankomst op je vakantiebestemming. Wij hebben de vergoedingen op een rijtje gezet.

Annuleringsverzekering Allianz Global Assistance: Vergoeding bij vertraagd vertrek

Als bij een reis van boot, bus, trein of vliegtuig, van langer dan 3 dagen, vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering. Hierbij gelden de volgende maxima:

  • 8 tot 20 uur vertraging: 1 dag vergoeding;
  • 20 tot 32 uur vertraging: 2 dagen vergoeding;
  • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding.

Vertrek vanaf een luchthaven binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens wordt gelijkgesteld met vertrek uit Nederland.

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739