vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Visum voor het buitenland en je reisverzekering

Of je een visum nodig hebt, hangt af van uw bestemming. Binnen Europa is een identiteitskaart of paspoort meestal voldoende. Buiten Europa heb je vaker een visum nodig, dat geld bijvoorbeeld voor Rusland (Russische federatie). Of je wel of geen visum nodig hebt, dat kan je checken bij de ambassade of het consulaat van het land van je bestemming. 

Engelstalige verklaring van verzekering

Soms heb je niet alleen een visum nodig maar ook een verklaring dat je tegen ziektekosten verzekerd bent. Zo moet iedereen die naar Rusland reist, eerst een visum aanvragen en een document overleggen waaruit blijkt dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in de Russische Federatie.

Deze verklaring kan je gratis van ons ontvangen wanneer je een reisverzekering bij ons afsluit. Lees hier meer: www.reisverzekeringblog.nl/reisverzekering-rusland

Paspoort

Reis je binnen de Europese Unie (EU), dan heb je een identiteitskaart of paspoort nodig. Dit geldt niet alleen wanneer je (bijvoorbeeld via een luchthaven) de grens oversteekt. Je moet ook een identiteitskaart of paspoort kunnen tonen wanneer je in een Europees land verblijft. Een rijbewijs is geen geldige identificatie in het buitenland.

In sommige landen is aanvullend een visum verplicht. Informatie hierover vindt je bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Reisdocumenten buiten Europa

Landen buiten Europa accepteren alleen een geldig paspoort als identificatiebewijs. In sommige landen moet jouw reisdocument bij binnenkomst of vertrek ook nog een aantal maanden geldig zijn. Meer informatie vindt je bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Annuleringsverzekering

Reis je naar een visumplichtig land en heb je nog geen visum, dan is het verstandig om direct na het boeken van je reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht het visum geweigerd worden dan kan je kosteloos de reis annuleren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739