vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Een visum voor Nederland aanvragen, hoe moet dat? Wat is een Schengenvisum?

Allianzlogonwe1

Medische reisverzekering Schengenvisum

Sluit nu een Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

 Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

 Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle kosten.

 Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

 VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

 De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Een medische reisverzekering heb je nodig voor een visumaanvraag voor Nederland. Het is één van de voorwaarden om een Schengenvisum te kunnen verkrijgen en daarom belangrijk.

Het aanvragen van een visum voor Nederland kan wat tijd kosten vanwege de strikte eisen die het Schengenverdrag stelt. Een belangrijke vereiste is dat de buitenlandse bezoeker een medische reisverzekering heeft. Deze verzekering moet worden getoond wanneer het visum voor Nederland wordt aangevraagd.

In 2004 werd door de EU in Brussel besloten om vanaf 1 juni van datzelfde jaar een medische reisverzekering verplicht te stellen voor iedereen die een Schengenvisum voor kort verblijf aanvraagt. Dit betekent dat iedereen die een visumaanvraag voor Nederland indient, moet kunnen bewijzen dat ze over een dergelijke verzekering beschikken. Dit bewijs kan worden geleverd door een kopie of het originele verzekeringspolis te presenteren.

Deze medische reisverzekering moet aan specifieke EU-criteria voldoen: Ten eerste moet de duur van de verzekering overeenkomen met de volledige periode van het visum. Ten tweede moet de verzekering in Nederland en alle overige Schengenlanden geldig zijn, wat minimaal betekent dat het een Europadekking heeft. Verder moet de verzekering zowel de kosten voor repatriëring als spoedeisende medische hulp dekken. Tenslotte is het noodzakelijk dat de verzekering een minimale dekking van €30.000 voor medische kosten heeft.

Medische reisverzekering afsluiten

Bij het aanvragen van een Nederlands visum zijn er enkele belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden. Via deze website bieden we je de mogelijkheid om eenvoudig een medische reisverzekering te regelen voor je partner of gast uit het buitenland. We hebben diverse opties beschikbaar die allemaal voldoen aan de gestelde criteria voor het bemachtigen van een Nederlands visum. Het goede nieuws is dat de kosten voor deze verzekeringen redelijk zijn; je hebt al een polis voor slechts €2,- per dag. En het gemakkelijkste? Je kunt de verzekering direct online op onze website afsluiten.

Buitenlandse familie of partner

Wanneer mensen een visum voor Nederland aanvragen, is dit vaak bedoeld voor een buitenlandse partner of familielid. Met dit visum kunnen ze Nederland verkennen, familie bezoeken en hier maximaal 90 dagen verblijven op basis van een Visum Kort Verblijf. Maar het visum biedt meer mogelijkheden: het staat de houder namelijk ook toe om naar de overige 27 Schengenlanden te reizen. Daarom wordt dit visum ook wel het Schengen visum genoemd.

Visum voor Nederland aanvragen

Als je voor de eerste keer een Schengenvisum aanvraagt, kan dit een behoorlijke opgave zijn. Een gedegen voorbereiding en inzicht in de visumprocedures zijn belangrijk. Het is daarom goed dat je ruim op tijd start met de voorbereiding en alle noodzakelijke documenten bij elkaar hebt.

Het hele aanvraagproces vereist het invullen van diverse formulieren en het aanleveren van verschillende documenten. Denk hierbij aan bewijzen zoals een verblijfs- of logeeradres, de vereiste medische reisverzekering en documentatie die laat zien dat je over voldoende financiële middelen beschikt, zoals een garantstelling. Een checklist kan hierbij enorm helpen, zodat je er zeker van bent dat je geen enkel belangrijk document over het hoofd ziet.

Aandachtspunten bij een visumaanvraag

Wanneer je een Schengenvisum voor Nederland wilt aanvragen, is het belangrijk dat je dit persoonlijk doet, ongeacht of het om een volwassene, baby of kind gaat. Voor de aanvraag moet je bepaalde documenten inleveren. Zorg ervoor dat je van elk document zowel het origineel als een kopie bij je hebt. Het is ook verplicht dat deze documenten in het Nederlands, Engels, Frans of Spaans zijn of naar een van deze talen zijn vertaald.

Het is goed om te weten dat je na het inleveren van je documenten, deze niet meer terugkrijgt. Alleen je reisdocument (paspoort) wordt aan je geretourneerd. Houd er rekening mee dat je gedurende de visumaanvraag je paspoort niet bij je hebt. Een onvolledige aanvraag kan ervoor zorgen dat je visum wordt afgewezen. En mocht je aanvraag worden afgewezen, dan krijg je de visumkosten helaas niet terug.

Naar Nederland reizen: eerst een visum aanvragen

Als je van plan bent naar Nederland te reizen en een visum nodig hebt, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet weten. Zorg ervoor dat je je visumaanvraag voor Nederland ruim op tijd indient. Hoewel je de aanvraag uiterlijk 15 dagen voor je reis kunt indienen, is het beter om dit al 6 maanden voor je reis te doen. Zo heb je genoeg tijd om alle noodzakelijke documenten, zoals een reisverzekering, in orde te maken.

Wanneer je je visumaanvraag en de betaling hebt ingediend, heeft de Nederlandse overheid 15 dagen de tijd om een beslissing te nemen. Soms hebben ze extra tijd nodig om onderzoek te doen, dan kan het tot 30 dagen duren.

Bij het aanvragen van een Schengen visum, zul je meestal zelf aanwezig moeten zijn om biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken, te geven. Heb je dit in de afgelopen 59 maanden al gedaan? Dan hoef je misschien niet opnieuw langs te komen. Voor kinderen onder de 12 jaar is dit bijvoorbeeld niet nodig.

Het beste is om je visum aan te vragen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in je eigen land of in het land waar je een geldige verblijfsvergunning hebt. In veel gevallen werk Nederland samen met een bureau genaamd VFS Global. Zij helpen met het inzamelen van de aanvragen en sturen deze dan door. Let op, als je via hen je aanvraag indient, zijn er naast de standaard kosten voor je visumaanvraag ook extra kosten verbonden aan hun service.

Kosten visum voor Nederland

Het verwerken van een visumaanvraag kan even duren. Hoewel het soms slechts enkele dagen kost, kan het in andere gevallen tot wel 2 maanden duren. In sommige zeldzame situaties kan het zelfs nog langer zijn. Het is ook goed om te weten dat er kosten aan verbonden zijn.

Als je een visum voor Nederland wilt aanvragen, moet je rekening houden met de volgende tarieven:

  • Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar hoeven niets te betalen.
  • Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud is het tarief €40.
  • Als je ouder bent dan 12 jaar, betaal je €80.
  • Mensen uit landen zoals Albanië, Bosnië en Herzegovina, Moldavië en Oekraïne hebben een speciaal tarief van €35.

Om je aanvraag te laten verwerken, moet je de kosten betalen bij de ambassade of het consulaat. Meestal betaal je in de munteenheid van het land waar je de aanvraag doet. Let op: er kunnen nog extra kosten bijkomen, bijvoorbeeld voor het versturen van faxen. En als je aanvraag wordt afgewezen, krijg je je geld niet terug. Het is belangrijk om te weten dat de kosten voor het visum zijn afgesproken tussen de Schengenlanden.

Verplichte medische reisverzekering voor visum

Wanneer je een visum voor Nederland aanvraagt, is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de aanvraagkosten, maar ook met een ander essentieel onderdeel: de medische reisverzekering.

Je bent verplicht om een medische reisverzekering af te sluiten wanneer je een visum aanvraagt. Deze verzekering dekt de kosten voor medische noodgevallen, zoals een spoedbehandeling in het ziekenhuis, of wanneer je om gezondheidsredenen terug naar je thuisland moet (repatriëring). De verzekering moet geldig zijn in alle landen van het Schengengebied en moet een minimale dekking hebben van €30.000. Het is ook belangrijk dat de verzekering de hele tijd geldig is dat je in het Schengengebied verblijft.

Wanneer je je visumaanvraag indient, kan er gevraagd worden om het originele bewijs van je reisverzekering te laten zien. Dit kan ook later zijn, bijvoorbeeld wanneer je het visum daadwerkelijk krijgt.

Reisverzekering voor visum Nederland afsluiten

Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Vragen?

Heb je vragen over een visum reisverzekering voor Nederland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:  Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringbog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739