vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vliegtuigramp Libië

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? In de hoofdstad van Libië (Tripoli) zijn 103 mensen omgekomen bij een vliegtuigcrash, waaronder 61 Nederlanders. Het gaat om 92 passagiers en 11 bemanningsleden die de crash niet overleefd hebben. Er is één overlevende, een Nederlands jongetje. Hij ligt op dit moment in het ziekenhuis, hij zou naar zeggen buiten levensgevaar zijn.

Vlucht vanuit Johannesburg
Vlucht 771 kwam vanuit Johannesburg, Zuid-Afrika. Vlak voordat de Airbus A330 wilde landen in Tripoli, stortte het toestel neer. Het vliegtuig van Afriqiyah Airways was op weg naar Londen en maakte in Tripoli een tussenlanding. De Nederlandse slachtoffers die zich in het toestel bevonden hadden een reis geboekt bij KRAS.NL en Stip Reizen. De passagiers van KRAS.NL waren op weg naar Brussel en de passagiers van Stip Reizen naar Düsseldorf.

Oorzaak van de crash
Er is nog niets bekend over de oorzaak van de crash, maar een terroristische aanslag wordt door de Libische autoriteiten uitgesloten. Luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways spreekt van een ongeluk en er zal onderzoek gedaan worden naar de oorzaak. Het toestel van Afriqiyah Airways was nog geen jaar oud. Er werd bekend gemaakt dat er bewolking was en een zicht van 2 kilometer. Maar dit hoeft niet onoverkomelijk te zijn.

Crisisteam
De Nederlandse ambassade in Triplo heeft een crisisteam naar de luchthaven gestuurd. Op het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een crisisteam geformeerd.

ANWB coördineert hulpverlening
Eurocross Assistance is coördinerend alarmcentrale. In telefonisch overleg met de ANWB, SOS international en Allianz Global Assistance hebben zij de omvang van de ramp geïnventariseerd. De meeste slachtoffers zijn naar waarschijnlijkheid verzekerd bij verzekeringsmaatschappijen die zijn aangesloten bij ANWB en SOS International. Om die reden zal de ANWB de hulpverlening coördineren. Het nummer van de ANWB Alarmcentrale is 088-2692112.

Noodnummer Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor familieleden en bekenden die zich zorgen maken een noodnummer opengesteld: 070-3487770.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739