vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Vloeistoffen vanaf 2014 weer toegestaan in handbagage

vloeistoffen-handbagageVanaf 2014 worden de regels voor vloeistoffen in handbagage bij vliegreizen versoepeld. Dat heeft de Europese commissie besloten.

Sinds 2006 gelden er strenge regels voor vloeistoffen zoals shampoo, lenzenvloeistof en deodorant aan boord van passagiersvliegtuigen. Die regels werden ingevoerd na pogingen van terroristen om vliegtuigen op te blazen met zelfgemaakte explosieven, die verstopt waren in flesjes. Het verbod op vloeistoffen, ingevoerd in 2006, zou in 2016 weleens helemaal afgeschaft kunnen worden.

Vanaf 2014 worden er speciale scanners op luchthavens geplaats die vloeistoffen kunnen analyseren, deze scanners zijn begin vorig jaar al op Schiphol getest. Vanaf volgend jaar mogen medicijnen, dieetproducten en babyvoeding weer mee in de handbagage. Daarnaast mogen dranken, gels en parfums die na de veiligheidscontrole op een luchthaven zijn gekocht, zonder belemmering mee bij een overstap.

Bij controles op Schiphol worden nog altijd veel vloeistoffen in beslag genomen. In jaarverslag van 2011 staat dat er op Schiphol 15.000 kilo aan onder andere shampoo, drank, tandpasta en pindakaas is weggegooid.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739