vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Voordelige buitenland verzekeringen voor Digital Nomads

Hier vind je voordelige en uitstekende internationale verzekeringen voor Digital Nomads. Of je nu een maand of voor 5 jaar met je laptop naar het buitenland vertrekt, het maakt ons niet uit, want het verzekeringspakket voor Digital Nomads is uiterst flexibel. Een ziektekostenverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering of  aansprakelijkheidsverzekering. Jij bepaalt wat je verzekerd en hoe.

Als Digital Nomad kies je voor vrijheid. Dezelfde vrijheid kunnen wij je bieden met de noodzakelijke buitenland verzekeringen, want je zit nergens aan vast. De verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar en je krijgt teveel betaalde premie gewoon terug. Regel het nu goed dan kan jij je helemaal concentreren op je werk in het buitenland. En de kosten zullen je 100% meevallen.

Verzekeringen voor Digital Nomads

Buitenland verzekeringen voor Digital Nomads
Buitenland verzekeringen voor Digital Nomads

Je hebt alleen een stabiele internetverbinding nodig en de hele wereld is jouw werkplek. Reizen en flexibel werken, de juiste balans tussen genieten en geld verdienen, die uitdaging ben jij als Digital Nomad aangegaan. Of je nu tekstschrijver, blogger, vertaler online marketeer, webdesigner, softwareontwikkelaar of andere vormen van digitaal werk doet, je bent een professional en je wilt ook je verzekeringen goed geregeld hebben. Het maakt daarvoor niet uit of je als zelfstandige in het buitenland werkt of voor een bedrijf. En voor ons maakt het niet uit of je nog naar het buitenland moet vertrekken of er al bent, ook daar zijn wij flexibel in.

Ruim 68% Nederlandse digital nomads niet of niet goed verzekerd tegen ziektekosten

Uit een onderzoek van Werkenvanuitbuitenland.nl blijkt dat de meeste Nederlanders die langer dan 8 maanden per jaar in het buitenland verblijven niet of verkeert verzekerd zijn. Zeker 29 procent van deze digital nomads heeft nog steeds een Nederlandse zorg- en/of reisverzekering terwijl ze daar geen recht op hebben, dus er is dan ook geen dekking. Bijna 39 procent is zelfs helemaal niet verzekerd.

Als je langer dan 8 maanden per jaar in het buitenland verblijft als digital nomad, moet jij je uitschrijven bij je gemeente (BRP) en is registratie bij de KvK als zelfstandig ondernemer of freelancer niet meer mogelijk. Het uitschrijven heeft gevolgen voor je zorgverzekering, die kan je niet meer aanhouden. En vergeet niet als de gegevens bij het BRP onjuist zijn, riskeert een digital nomad een boete van 325 euro.

Zorg er voor dat je als digital nomad niet in lastige financiële situaties terecht komt door boetes of onverwachte hoge buitenlandse ziekenhuisrekeningen, ook het nomadenbestaan kent beperkingen en belangrijke aandachtspunten.

Tijdelijk in het Buitenland-verzekering

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is een verzekering voor Nederlandse digital nomads die maximaal 24 maanden in het buitenland verblijven en bestaat uit een pakket van 8 verzekeringen die je ook afzonderlijk kan afsluiten. De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is dan ook uitstekend geschikt voor digitale nomaden (digital nomads), wereldreizigers, backpackers, buitenlandse stages, vakantiewerkers, etc.

De belangrijkste kenmerken:

 • Voor digitale nomads die voor langere tijd naar het buitenland gaat (maximaal 24 maanden).
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionado’s.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Kan eenmalig worden verlengd met 2 maanden, maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Je kan het verzekeringspakket naar eigen wens samenstellen. Je hebt daarbij de keuze uit 8 verzekeringen voor in het buitenland. Deze verzekeringen kan je ook los van elkaar afsluiten. Dit zijn de verzekeringen die digitale nomaden kunnen afsluiten:

 1. Ziektekostenverzekering (inclusief SOS)
 2. SOS-verzekering
 3. Tandartsverzekering
 4. Reisverzekering en annuleringsverzekering
 5. Aansprakelijkheidsverzekering
 6. Rechtsbijstandverzekering
 7. Ongevallenverzekering
 8. Inboedelverzekering

Tijdelijk in het Buitenland-Ziektekostenverzekering

Heb je de Nederlandse nationaliteit en ga je tijdelijk naar het buitenland als digital nomad? Dan bepaalt jouw persoonlijke situatie of je de basisverzekering moet aanhouden. Als je de basisverzekering niet mag aanhouden, kan je jezelf met de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering toch goed verzekeren tegen ziektekosten, waar ter wereld je ook jouw laptop neerzet.

Moet je verplicht de Nederlandse basisverzekering aanhouden? Dan kan de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering een nuttige aanvulling zijn. Bijvoorbeeld omdat je:

 • naar een land gaat waar de medische zorg duur is; je krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen;
 • naar een land of gebied reist waar het onveilig kan zijn; de verzekeraar vergoed ook medische kosten door molest zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

Tijdelijk in het Buitenland- Schadeverzekeringen

Net als in Nederland kan je in het buitenland met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld door inbraak en diefstal van je spullen. stel dat jouw laptop wordt gestolen. Of dat je bij een juridisch conflict waarbij je betrokken raakt, of het overlijden van een naast familielid waardoor je snel terug naar Nederland wilt. Met de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kies je zelf of jij je daarvoor wilt verzekeren.

Wat vergoedt de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering?

Ziektekostenverzekering

Je kan voor de ziektekostenverzekering kiezen uit drie dekkingen:

Light

 • Vergoeding van medisch noodzakelijke kosten voor onder andere:
 • huisarts;
 • genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg;
 • ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
 • hulpmiddelen na een ongeval;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Regular

Vergoeding van alle kosten die onder de Light-dekking vallen, plus onder andere:

 • second opinion;
 • fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie en chiropractie (maximaal aantal behandelingen);
 • logopedie (maximaal aantal behandelingen);
 • psychotherapie (maximaal aantal behandelingen);
 • kosten eigen ziekenvervoer;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-.

Uitgebreid

Vergoeding van alle kosten die onder de Regular-dekking vallen, plus onder andere:

 • preventieve geneeskunde;
 • alternatieve geneeswijzen;
 • brillen en lenzen;
 • orthodontie (tot 21 jaar);
 • kunst- en hulpmiddelen;
 • anticonceptie;
 • zwangerschap, bevalling en kraamzorg (na negen maanden);
 • vruchtbaarheidsbevordering (na twaalf maanden);
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 475,-.

De ziektekostenverzekering dekt ook medische kosten door molest (zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

Voor de ziektekostenverzekering kies je een eigen risico van € 0,-/€ 250,-/€ 500,-/€ 1000,-. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager je premie. Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Verblijf je in de Verenigde Staten? Dan heb je standaard wereldwijd dekking voor ziektekosten, dus ook in de VS. Verblijf je in een ander land? Dan ben je wereldwijd gedekt voor ziektekosten, maar niet in de VS. Je kan tegen betaling van een extra premie de dekking uitbreiden naar de VS. Dat kan ook voor een kortere periode, bijvoorbeeld als je tussentijds de VS bezoekt. Neem dan contact met ons op.

Bij de ziektekostenverzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Je krijgt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vergoed als je ter plekke niet behandeld kan worden én de behandeling niet kan worden uitgesteld.


Heb je een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor bijvoorbeeld een reis naar het buitenland of een visumaanvraag? Die kan op verzoek worden verstrekt als je op deze website de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluit. Neem desnoods even contact met ons op.


Tandarts-dekking

De Tandarts-dekking kan je afsluiten als aanvulling op de ziektekostenverzekering. Je kiest het verzekerde bedrag (€ 350,-/€ 700,-/€ 1.050,-) per verzekerde periode. Tot dit bedrag vergoeden wij onder andere:

 • halfjaarlijkse periodieke controle;
 • medisch noodzakelijke tandheelkunde, zoals diagnostiek, preventie en gebitsreiniging;
 • wortelkanaalbehandelingen, kronen en bruggen;
 • vullingen en verdovingen.

Je krijgt geen vergoeding voor cosmetische behandelingen, zoals het bleken van tanden. Voor de Tandarts-dekking heb je geen eigen risico.

SOS-verzekering

De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.

Heb je al de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering geldt geen geen eigen risico.

Reisverzekering

De reisverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis en vergoedt onder andere:

 • diefstal, verlies of beschadiging van bagage met een vergoeding van € 1.500,- tot maximaal € 4.500,- (afhankelijk van jouw keuze);
  repatriëring (terugkeer naar Nederland) bij:
  • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
  • ernstige schade aan je woning, inboedel of bedrijf in Nederland.
 • digitale/elektronische apparatuur standaard tot € 500,-; je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
 • In sommige gevallen geldt een maximale vergoeding of heb je een eigen risico.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld jouw annulerings- en overboekingskosten als:

 • een familielid in de 1e of 2e graad (bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus) overlijdt waardoor je zo snel mogelijk terug naar huis wilt;
 • de door jouw gereserveerde accommodatie schade oploopt en niet meer geschikt is voor verblijf;
 • jouw woning of bedrijfspand ernstige schade oploopt waardoor de reis moet afbreken.
 • De verzekering vergoedt € 2.000,- of € 5.000 per persoon per reis (afhankelijk van je keuze). Het maakt niet uit of je zakelijk of privé reist.

Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering vergoedt schade aan jouw inboedel op je buitenlandse adres door bijvoorbeeld storm, brand of inbraak. Je kiest zelf het verzekerde bedrag (€ 25.000,-/€ 50.000,-/€ 75.000,- per gebeurtenis). De vergoeding is op basis van premier risque. Je hebt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Voor sieraden en audiovisuele apparatuur geldt een maximale vergoeding.

Wil je (ook) de inboedel en/of opstal van jouw achtergebleven woning in Nederland verzekeren? Bekijk dan de Achtergebleven Woonhuis-verzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die je als particulier toebrengt aan personen (letselschade) of zaken in het buitenland tot € 1.250.000,-. Je hebt geen dekking voor schade aan zaken die je bijvoorbeeld huurt of leaset.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten van juridische ondersteuning in het buitenland en geldt voor alle verzekerden op de polis. De verzekering geldt voor zaken vanaf € 175,- en biedt dekking voor:

 • verhaalsbijstand;
 • strafbijstand;
 • contractbijstand;
 • sociale verzekeringsuitkering;
 • pensioen;
 • flight claim service.

Juridisch dienstverlener ARAG beoordeelt namens de verzekeraar of de rechtshulp die u vraagt onder jouw verzekering valt. Als dat zo is, dan is ARAG ook de partij die je juridische ondersteuning biedt. In overleg met ARAG kunnen juridische dienstverleners ter plaatse worden ingeschakeld. De kosten hiervoor krijg je tot € 15.000,- vergoed.

Voor procedures waarbij een advocaat niet verplicht is, mag je zelf een juridisch specialist kiezen. Is een advocaat niet verplicht en kies je voor een juridisch specialist buiten ARAG? Dan vergoed de verzekeraar de kosten tot € 6.000,-.

Je krijgt geen rechtsbijstand voor zaken waarvan je al wist op het moment van afsluiten.

Ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval. De uitkering bedraagt:

 • bij blijvende invaliditeit € 25.000,-/€ 50.000,-/€ 100.000,-/€ 150.000,- (afhankelijk van de mate van invaliditeit krijg je een percentage van dit bedrag uitgekeerd) en/of; bij overlijden € 5.000,-/€ 10.000,-/€ 25.000,-/€ 50.000,-
 • De uitkering is lager als er sprake is van een motorongeval.

De ongevallenverzekering dekt geen medische kosten na een ongeval. Hiervoor kan je de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering afsluiten.

Hoe lang is de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering geldig?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je kan de verzekering op elk gewenst moment opzeggen. Dit kan je doen per e-mail. Je krijgt premie terug als je al betaald heeft voor de periode na de beëindigingsdatum. Duurt jouw verblijf in het buitenland langer dan je vooraf had gedacht? Je mag de verzekering één keer met maximaal twee maanden verlengen, zolang je maar niet langer dan twee jaar verzekerd bent.

Weet je nu al dat je als digital nomad langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de Wonen in het Buitenland-verzekering.

Als je definitief terugkeert naar Nederland, dan val je voor ziektekosten (weer) onder de verplichte basisverzekering. Geef dan je terugkeer door, zodat verzekering kan worden stopgezet.

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluiten

Je kan online de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor digital nomad afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat je vooraf enkele vragen beantwoordt over jouw gezondheid en medische situatie. De verzekeraar zal jouw aanvraag beoordelen en op basis daarvan beslissen of zij jou verzekeren. Het kan zijn dat ze je tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

Vragen?

Heb je vragen over een Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor digital nomads? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739