vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vragen over reisverzekeringen

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

De redactie van Reisverzekering Blog krijgt met enige regelmaat vragen over reisverzekeringen. Vaak hebben die vragen betrekking op de voorwaarden. Bijvoorbeeld: wordt dit of dat vergoed?

Helaas is het voor ons onmogelijk om op deze individuele vragen in te gaan. Dat heeft te maken met de volgende redenen:

  • Iedere reisverzekeraar hanteert eigen voorwaarden.
  • Soms is het lastig om de voorwaarden juist te interpreteren.
  • Voorwaarden kunnen wijzigen.
Vragen over reisverzekeringen
Vragen over reisverzekeringen

Het kan natuurlijk zijn dat jij een specifieke vraag hebt over een reisverzekering die je niet terug kunt vinden in de verzekeringsvoorwaarden. In dat geval kan je het beste als volgt handelen:

  • Lees altijd eerst goed de voorwaarden na.
  • Mocht je vraag niet beantwoord worden door het lezen van de voorwaarden, neem dan contact op met de reisverzekeraar.
  • Doe dat bij voorkeur schriftelijk, bijvoorbeeld per e-mail.

Natuurlijk kan je ook de telefoon gebruiken om je vraag beantwoord te krijgen. Het nadeel daarvan is dat je achteraf discussies kunt krijgen.

Even een voorbeeld. Je belt reisverzekeraar X op en vraag of jouw dure sportuitrusting ook verzekerd is op de polis van de reisverzekering van maatschappij X. De juffrouw aan de telefoon staat jou vriendelijk te woord en zegt: “ja, hoor meneer, maakt u zich geen zorgen. Het valt onder de dekking van uw reisverzekering”.

Vervolgens beëindig je tevreden het telefoongesprek en ga je op vakantie. Er wordt vervolgens iets van jouw dure sportuitrusting gestolen. Je dient een schadeclaim in bij maatschappij X en de claim wordt afgewezen. Je protesteert en meld dat een vriendelijke dame jou toen telefonisch toegezegd heeft dat het wel onder de dekking valt.

Je begrijpt het al dat wordt “welles, nietes” en je hebt geen enkel bewijs. Reisverzekeraar X zegt, dat iedereen zoiets wel kan beweren.

Het moraal van dit betoog is dan ook, zorg altijd voor een schriftelijke bevestiging van de toezegging van je reisverzekeraar.

Wanneer je toch telefonisch contact opneemt met je reisverzekeraar, laat de uitkomst daarvan ook even schriftelijk bevestigen, indien het gaat om de interpretatie van verzekeringsvoorwaarden. Dit is vanzelfsprekend alleen van toepassing indien de voorwaarden van de reisverzekering hier niet in voorzien.

Wanneer je een bevestiging krijgt per email, kijk dan of de naam van degene die je gesproken hebt onder de email staat.

Het is even misschien wat werk, maar het kan je veel gedoe, tijd en geld besparen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 8 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739