vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vrouw beslist over vakantie maar man moet betalen

vakantie-tips Als een stel samen op vakantie gaat, is het de vrouw die de baas is. Zij beslist de vakantiebestemming, hotels en alle zaken daaromheen, maar uiteindelijk mag de man betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van Vliegtickets.nl.

Het merendeel van de mensen dat aan het onderzoek heeft meegedaan, gaat alleen met de partner op vakantie (57,3%). Wat opvalt, is dat de vrouw bij alle zaken waar geld niet meespeelt, de beslissingen maakt. De vrouw is daarmee in het gehele proces van het boeken van de reis dominant. De koffer pakt men wel ieder voor zich in (53,1%), maar slechts 4,2% geeft aan dat de man dit helemaal zelf doet (42,7% vrouw).

Vrouw zoekt en boekt

Vrouwen oriënteren zich vaak urenlang op internet en kiezen de vakantiebestemming (53,1% vrouw tegenover 17,7% man), regelen de hotels, autoverhuur en excursies (45,8% vrouw tegenover 15,9% man), zoeken en boeken de vliegtickets (64,6%) en regelen alle benodigdheden die je voor/tijdens een vakantie nodig hebt, zoals een paspoort, visa en alle inentingen (54,2%).

Als dan eenmaal de tickets die door de vrouw zijn uitgezocht, betaald mogen worden, komt de man pas om de hoek kijken. Maar liefst 60,4% van de mannelijke respondenten betaalt uiteindelijk de vliegtickets. Ook op de vakantiebestemming trekt de man twee keer vaker de portemonnee dan de vrouw (36,5%), maar nog vaker betalen ze samen (46,9%).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739