vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wat zijn de voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering?

Wat zijn de voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering? Dat gaan wij je vertellen. Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat.

Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Wat zijn de voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft een aantal concrete voordelen:

 • Je betaalt slecht een keer poliskosten.
 • Is bijna altijd voordeliger als je vaker of langer op reis gaat.
 • Jonger dan 27 jaar: tot 10% jongerenkorting.
 • Partner en kinderen (ook uitwonende) mee te verzekeren.
 • Als beste getest door Moneyview.
 • Aan te passen aan jouw reisgedrag.
 • Annuleringsdekking kan je meeverzekeren.

Wat zijn de nadelen van een Allianz doorlopende reisverzekering?

Als er voordelen zijn, gelden er natuurlijk ook nadelen voor een doorlopende reisverzekering. Wij noemen er een aantal:

 • Een doorlopende reisverzekering is alleen voordeliger bij vaker of langer op vakantie.
 • Je zit er altijd voor 1 jaar aan vast (daarna per maand opzegbaar).
 • Als je er vanaf wilt moet je hem opzeggen anders loopt de polis door.
 • Je moet je voor iedere reis je doorlopende reisverzekering nakijken. Stel je hebt Europadekking en je gaat buiten Europa op vakantie, als je dan vergeet je doorlopende reisverzekering aan te passen, ben je niet verzekerd.
 • Je moet wijzigingen doorgeven aan je verzekeraar, bijvoorbeeld een verhuizing of als er een kind moeten worden bijgeschreven op de polis.
 • Niet geschikt als je voor meer dan 180 dagen aaneengesloten naar het buitenland gaat.
 • Niet geschikt voor studie, werk of stage in het buitenland.

Wat kost een Allianz doorlopende reisverzekering per maand?

Je kunt hier een uitgebreide doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten v.a. slechts €1,90 per maand (Budget variant). Je bent dan het hele jaar door uitstekend verzekerd voor al je reizen in Europa (SOS hulpverlening, bagage en rechtsbijstand).

Wat zijn de voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering?
Wat zijn de voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering?

Wat is een Allianz doorlopende reisverzekering?

De Allianz doorlopende reisverzekering kent drie pakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet. De dekking SOS hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand vormen de basis bij ieder pakket. Met Budget is jouw bagage verzekerd tot max. € 1.500,-, met Uitgebreid tot € 3.500,- en met Compleet zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis. Vervolgens kun je afhankelijk van welk pakket je kiest nog verschillende dekkingen toevoegen aan je verzekering. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af.

De voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering zijn ook dat je zelf bepaald of je wel of niet een bepaalde dekking op je doorlopende reisverzekering afsluit. Op deze manier betaal je nooit teveel en heb je een Allianz doorlopende reisverzekering die helemaal past bij jouw manier van reizen!

Kies je voor de doorlopende reisverzekering van Allianz, dan geniet je niet alleen van de voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering, je bent dan ook verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met 21.500 medewerkers wereldwijd en een internationaal netwerk van 900.000 medische dienstverleners. Dat biedt jou zekerheid en betrouwbaarheid voor snelle en deskundige hulpverlening bij calamiteiten.

Heb je nog geen Allianz doorlopende reisverzekering? Je kan de verzekering hier snel en voordelig afsluiten en profiteer direct van de voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering.

Jongerenkorting voor jongeren tot 27 jaar

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Premie doorlopende reisverzekering Allianz

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra korting die je ontvangt als je jonger dan 27 jaar bent. Maar ook voor iedereen boven de 27 jaar zijn de premies erg voordelig. Bekijk de onderstaande tabel voor een indicatie:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,90€ 1,95
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,67€ 4,08
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,45
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,50
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Compleet€ 4,97
€ 5,52
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Uitbreiden met annuleringsverzekering

Je kan de Allianz doorlopende reisverzekering eenvoudig uitbreiden met een annuleringsdekking. Bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Ook een ‘samengestelde’ reis is standaard gedekt op de doorlopende annuleringsverzekering. De dekking ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’ zit standaard bij de annuleringsverzekering. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden, dan hoef je niet te gaan en zal Allianz de kosten van je reis vergoeden.

 • Kosten van annulering vergoed voor vertrek.
 • Dekking bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.
 • Ook mag je de reis afbreken bij overlijden van een vriend(in) of huisgenoot.
 • Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur.

Ook verzekerd bij een corona besmetting

Allianz Global Assistance heeft een aantal unieke corona dekkingen toegevoegd bij de doorlopende reisverzekering. Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je een vakantie gaat boeken naar het buitenland of als je al op reis bent en te maken krijgt met corona (Covid-19) of quarantaine. In alle gevallen geldt dat corona vastgesteld moet zijn met een positieve PCR-test of antigeen-test.

Dit is verzekerd op doorlopende reisverzekering (met dekking medisch kosten) in groene en gele gebieden:

 • Medische kosten bij diagnose corona: Geldt voor geel, groen en oranje gebieden.
 • Extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname: alle noodzakelijke kosten.
 • Verplichte individuele quarantaine: extra verblijfskosten + latere terugvluchtvergoeding. Extra verblijfskosten maximaal € 100 per dag. Vergoeding latere terugvlucht tegen kostprijs (totale vergoeding extra reis- en verblijfskosten is maximaal € 1.000 per persoon).
 • Denied boarding (alleen corona gerelateerd en alleen terugvlucht): vergoeding extra verblijfskosten: bedrag per persoon per dag maximaal € 100. Vergoeding latere terugvlucht: kostprijs (alleen voor reizen binnen EU en buiten de EU alleen voor pakketreizen).
 • Vergoeding verplichte (PCR- of Antigeen-)test: indien op medisch voorschrift.

Zoals je ziet biedt de Allianz doorlopende reisverzekering ook bij een corona besmetting de juiste dekking.

Quarantainedekking in landen met kleurcode groen en geel

Het is mogelijk dat de overheid op je bestemming je verplicht om in quarantaine te gaan vanwege (de kans op) een coronabesmetting. Daardoor loop je het risico van een langer verblijf, latere terugreis en dergelijke. Dat zorgt voor extra kosten, die in principe niet verzekerd zijn op je reisverzekering.

Allianz heeft besloten om in dat soort gevallen wel de kosten van het langer verblijf te vergoeden. Daaronder vallen ook de extra kosten van de terugreis. Als je bijvoorbeeld opnieuw de terugvlucht moet boeken. Dat heet de ‘Quarantainedekking‘.

De dekking geldt als het reisadvies voor het gebied waar je naartoe gaat op groen of geel staat op het moment van vertrek. De dekking geldt niet voor cruises. Het volledige overzicht van deze dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren.

Zoals je kan zien biedt de doorlopende reisverzekering met corona dekking van Allianz jouw meer zekerheid, zonder dat je daarvoor extra premie hoeft te betalen.

Annuleringsverzekering ook met coronadekking

De medische reisverzekering met corona dekking van Allianz, zowel kortlopend als doorlopend, kan je eenvoudig uitbreiden met een annuleringsverzekering. Ook de annuleringsverzekering heeft gratis een extra corona dekking:

 • Annuleringskosten worden vergoed als je vlak voor vertrek corona oploopt.
 • Annuleringskosten worden vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Je ontvangt een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Doorlopende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance

De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent drie pakketten:

 1. Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
 2. Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport en risicosporten en SOS Autohulp.
 3. Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport en risicosporten en SOS Autohulp.

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Allianz (Uitgebreid)*
SOS HULPVERLENING
Opsporing en reddingsactiesKostprijs
Repatriëring Kostprijs
Extra reiskosten bij ziekte, ongeval, overlijdenKostprijs
Extra verblijfskosten bij ziekte, ongeval, overlijden€ 100,- per dag (max. 5 dagen)
Extra reiskosten bij overlijden/levensgevaar
familie
Kostprijs
Telecommunicatiekosten alarmcentrale Kostprijs
Telecommunicatiekosten overig€ 150,-
BAGAGE
Max. totaal verzekerd bedrag€ 3.500,-
Max. digitale/elektrische apparatuur € 1.750.-
Max. overige bagage€ 500,-
Max. tijdens reis aangeschafte goederen,
per item
€ 350,-
Schade aan logies/verblijf€ 500,-
Eigen risico bagage€ 50,-
MEDISCHE KOSTEN
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Tandheelkundige kosten buitenland€ 750,-
Dokters- en ziekenhuiskosten NederlandMax. € 1.000,-
Telefonische advies van Nederlandse ReisartsGratis
RECHTSBIJSTAND
Binnen EuropaKostprijs
Buiten EuropaMax. € 50.000,- met een maximum van € 5.000,- voor contractuele verschillen.
*Alle bedragen in deze dekking zijn per persoon, per reis.
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De verzekeraar bepaalt of je voor vergoeding in aanmerking komt. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Waarom Allianz Global Assistance

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 36 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Woonachtig in Belgie of Duitsland?

Woon je niet in Nederland, maar wil je toch een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan! De volgende groepen kunnen bij ons ook een doorlopende reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders/Belgen die in België wonen.
 • Nederlanders/Duitsers die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).

Meer informatie hierover? Stuur ons een e-mailtje.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de voordelen Allianz doorlopende reisverzekering (FAQ)

Hieronder staan de meest gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat voor doorlopende reisverzekering heeft Allianz?

De reisverzekering bestaat uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je hebt de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Waarom heeft Allianz een aantal standaard dekkingen op de doorlopende reisverzekering?

Allianz, heeft als grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, gekozen voor een aantal vaste dekkingen, zodat klanten makkelijker en sneller de juiste keuze kunnen maken.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering een verplicht onderdeel bij Allianz?

Veel rechtsbijstandsverzekeringen bieden in het buitenland geen of slechts een beperkte dekking. Gebeurt er iets tijdens je reis? Ontstaat er bijvoorbeeld een geschil over een huurappartement of huisje? Dan staat Allianz je bij en worden ook de kosten door hun vergoed. Deze hulp past bij Allianz als reisverzekeraar en hulpverlener.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. 

Wat kost een doorlopende reisverzekering bij Allianz?

Je hebt bij ons al een doorlopende reisverzekering Europa vanaf €1,90 per maand. Dat is inclusief 10% korting indien jij jonger bent dan 27 jaar. De premie is natuurlijk afhankelijk van de dekkingen die je zelf kiest daarom kan je altijd vrijblijvend een premieberekening maken.

Geven jullie jongerenkorting op de doorlopende reisverzekering?

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Waar ben ik verzekerd?

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking. De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Wat is de maximale aaneengesloten reisduur?

De doorlopende reisverzekering heeft standaard een reisduur van maximaal 60 aaneengesloten dagen en dit kan je tegen een toeslag uitbreiden naar 180 aaneengesloten dagen. Ga je langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het meest geschikt; hiermee kan je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Moet ik medische kosten meeverzekeren ik heb toch al een zorgverzekering met werelddekking?

Als je alleen een zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten wellicht niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd om de dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Zo zijn bijvoorbeeld repatriëringskosten niet verzekerd op een zorgverzekering. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland, het verschil moet je dan zelf bijbetalen. wil je dat niet, kies dan voor de dekking ‘medische kosten’.

Is een corona besmetting meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, mits je ‘medische kosten’ hebt meeverzekerd. Als je verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt ben je verzekerd voor medische kosten (mits meeverzekerd). Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Vragen?

Heb je een vraag over de doorlopende reisverzekering van Allianz of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739