vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Wereldreis, een droom die zelden in vervulling gaat

wereldreis

wereldreis

“Wat houdt u tegen een wereldreis te maken?” Deze vraag heeft reisorganisatie WTC gesteld aan 850 reizigers die aan hebben gegeven een wereldreis op hun wensenlijst te hebben staan.

Wereldreis

De onderzoeksresultaten tonen aan dat maar liefst 50% dit vanwege financiële redenen niet doet. Ongeveer 23% van de respondenten gaf aan geen mogelijkheid te zien om een langere tijd weg te zijn in verband met een vaste baan of het gezinsleven. Ruim 14% heeft wel de financiële middelen en tijd, maar geen reispartner. Van de respondenten geeft 5% aan zich te laten tegenhouden door vliegangst. De overige 8% had uiteenlopende redenen om de wereld niet rond te reizen.

Een wereldreis is voor velen een langgekoesterde wens. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat maar liefst 53% van de 30- tot 60-jarigen en 72% van de jongeren (20-30 jaar) nu of in de nabije toekomst een wereldreis zou willen maken. Toch is het maar een kleine groep (2%) die de sprong daadwerkelijk waagt.

Financiën

Dit gegeven is volgens de site toe te schrijven aan de afnemende koopkracht, veroorzaakt door de financiële crisis, stijgende studiekosten en dalende pensioenen. Deze factoren, in combinatie met de kosten voor een wereldticket, zorgen ervoor dat de droom om een wereldreis te maken voor veel mensen in duigen valt.

Ben je van plan een wereldreis te gaan maken? De Globetrotter Verzekering is dan de beste keuze. De medewerkers van Reisverzekeringblog geven je graag advies.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739