vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersport: voorbereiding en een reisverzekering voorkomt problemen

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Veilig op wintersport

De touroperators hebben het wintersportaanbod al weer op de website staan. De wintersportvakantie is in aantocht.

Helaas gaat een groot aantal wintersporters niet- of onvoldoende verzekerd op wintersportvakantie. Vooral de sneeuwliefhebbers die een lastminute boeken vergeten nog wel eens een reisverzekering af te sluiten.

Wintersport blessures

Een goede reisverzekering is zeker geen overbodige luxe. Knieverzwikkingen, gescheurde kruisbanden, beenbreuken en schedeltrauma’s zijn de meest voorkomende kwetsuren op de piste. Skiën betekent een enorme belasting voor de knieën. Daarnaast vormen botsingen tussen skiërs onderling ook een groot risico. Veel blessures komen voor bij kinderen onder de elf jaar, bij 55-plussers en bij beginnende wintersporters, die minder dan zeven dagen geoefend hebben. Wintersporters met een slechte fysieke conditie lopen beduidend meer risico op een blessure of ongeluk.

Preventie

Beginnende wintersporters kunnen veel problemen voorkomen door goed voorbereid op wintersportvakantie te gaan, dit betekent:

  • Een goede fysieke voorbereiding (werk voldoende aan je conditie en sport).
  • Ga zonder stress op vakantie.
  • Gebruik een skihelm.
  • Kijk uit met alcohol.
  • Volg ter plaatse skilessen.
  • Doe voor je de piste op gaat een warming-up.
  • Leer je grenzen kennen.

UV-risico op wintersport

De meeste wintersporters zijn onbekend met UV-risico in de wintersportgebieden. Bijna de helft smeert zich niet in. Vooral de jongeren denken dat verbranden bij een zomervakantie hoort. Op een hoogte van zo’n 2.000 meter verbrandt de huid echter bijna twee keer sneller dan normaal. Zonnebrand is pijnlijk, verouderd de huid en het vergroot de kans op huidkanker.

Reisverzekering voorkomt hoge kosten

Uiteraard is verbranden door de zon niet verzekerd, wanneer je een reisverzekering hebt afgesloten. Maar met een reisverzekering kan je wel voorkomen dat je met torenhoge kosten blijft zitten na een ongeval. De Alarmcentrale van je reisverzekeraar coördineert de hulpverlening en staat borg voor de vergoeding van medische kosten, zelfs wanneer hulpverleners je naar een dure privékliniek brengen. De meerkosten voor een privékliniek worden namelijk niet door je zorgverzekeraar vergoed en zijn voor eigen rekening.

Medische kosten niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar

Een wintersportreis brengt risico’s met zich mee en daarom is het belangrijk dat je goed verzekerd bent, onder andere tijdens het skiën. Indien je een been breekt op de piste, dan wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer, zoals een banaan. De kosten hiervan worden niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar en daarom is het verstandig om voor een reisverzekering te kiezen inclusief de dekking voor medische kosten en wintersport.

Juiste reisverzekering wintersporters

Een helikoptervlucht van de piste naar het ziekenhuis kost enkele duizenden euro’s per half uur. Een gipsvlucht per brancard bedraagt al snel drie- tot vierduizend euro. Met de juiste reisverzekering (met wintersportdekking) worden deze kosten vergoed door je reisverzekeraar.

Bijzondere sporten

Bekijk vooraf goed de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Sommige reisverzekeraars hanteren namelijk uitzonderingen voor wat betreft de dekking van bijzondere sporten. Lees hiervoor het onderzoek van Reisverzekeringblog:

Bijzondere sporten a-e

Bijzondere sporten d-j

Bijzondere sporten k-r

Bijzondere sporten s

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739