vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersporters zonder reisverzekering: grote financiële risico’s

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Het wintersportseizoen is in volle gang. Afgelopen weekend zijn er duizenden Nederlanders richting de bekende wintersportgebieden in Frankrijk en Oostenrijk vertrokken.

Helaas zijn de sneeuwomstandigheden niet optimaal te noemen, er is te weinig sneeuw gevallen de afgelopen tijd. Hoewel de vooruitzichten op verse sneeuw hoopgevend zijn, is het voorlopig behelpen.

Meer blessures en ongevallen

Zowel de alarmcentrale SOS International als Eurocross International melde al een toename van het aantal meldingen van ongelukken. De slechte sneeuwcondities zorgen er voor dat sommige pistes worden afgesloten. Op andere pistes wordt het dan veel drukker. In combinatie met de toch al drukke vakantieperiode, ontstaan er meer botsingen en valpartijen.

Alarmcentrales rekenen dan ook op een record aantal gipsvluchten naar Nederland. Normaal gesproken zijn er wekelijks tussen de drie en de zes gipsvluchten, maar de vakantieperiodes zijn goed voor ten minste zes vluchten per week.

Geen reisverzekering? Hoge kosten

De grote alarmcentrales in Nederland, Eurocross International, SOS International, ANWB en Allianz Global Assistance organiseren de repatriëring van ongelukkige wintersporters. De bekende gipsvlucht kost al snel € 2.000,-  Wanneer je geen reisverzekering hebt afgesloten met wintersportdekking moet je dat zelf betalen.

Ieder jaar weer benadrukken de Alarmcentrales de noodzaak van een reisverzekering met wintersportdekking. Helaas zijn er nog steeds Nederlanders die zonder reisverzekering richting de sneeuw vertrekken. In het slechtste geval kan dat een financieel drama betekenen.

Economische schade

Door sportblessures, waaronder wintersport, bij werknemers is er sprake van een aanzienlijke economische schade. Jaarlijks is gaat het om in totaal 12 miljoen verzuimdagen. Het gemiddelde verzuim van een sportblessure duurt twaalf dagen. Een enorme kostenpost voor werkgevers, die uiteindelijk opdraaien voor dit soort ziekteverzuim.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739