vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersportdekking op je reisverzekering. Waarvoor verzekerd?

Wintersportdekking op je reisverzekering
Wintersportdekking op je reisverzekering

Ga je op wintersport? Vergeet dan niet een reisverzekering met wintersportdekking bij Allianz Global Assistance af te sluiten. Heb je een doorlopende reisverzekering? Controleer dan of je de rubriek wintersport hebt meeverzekerd.

In dit artikel geven we een toelichting op de rubriek wintersport op de reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wintersportdekking om problemen te voorkomen

Ieder jaar gaan Nederlanders massaal naar wintersportgebieden om te skiën, langlaufen, sleeën of om gewoon door de sneeuw te wandelen. Het is niet alleen maar plezier tijdens de wintersport vakantie. Er kunnen natuurlijk vervelende dingen gebeuren. Je spullen kunnen gestolen worden, je kunt een ongeluk krijgen tijdens de afdaling of gewoon ziek worden. Maar er kan ook thuis wat aan de hand zijn, waardoor je zo snel mogelijk weer naar huis wilt gaan. Daardoor is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt, inclusief wintersportdekking. Dit geldt voor de kortlopende reisverzekering, maar ook voor de doorlopende reisverzekering.

Definitie van wintersport

Reisverzekeraars verstaan onder wintersport, iedere sport die van sneeuw en/of ijs afhankelijk is. Het is mogelijk om het risico van wintersport en bijzondere wintersporten, dat zijn wintersporten waarbij je meer risico loopt, te verzekeren op een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: bobslederijden, ijsklimmen, skeleton, ijshockey, speedskiën, skivliegen, speedraces, skispringen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Waarom wintersport apart meeverzekeren op een reisverzekering?

Wintersport is een bijzondere vorm van sporten die extra risico’s met zich meebrengt. Meestal nemen wintersporters een dure skiuitrusting mee. Die kan beschadigt raken of gestolen worden. Het skiën zelf kan ook gevaarlijk zijn door overvolle pistes, slechte sneeuwcondities en te hoge snelheden. De meest voorkomende letsels zijn:

 • Gebroken polsen.
 • Letsel aan knieën en enkels (verstuikingen en breuken).
 • Sleutelbeenbreuken.
 • Gebroken armen en ribben.

Waarvoor ben je verzekerd met een wintersportdekking?

De wintersportdekking op een reisverzekering zorgt er voor dat de risico’s en kosten van wintersport verzekerd zijn. Hierbij moet je denken aan:

 • Diefstal of beschadiging van je ski uitrusting.
 • Vervoer vanaf de piste naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis (per banaan of helikopter).
 • Repatriëring naar Nederland, eventueel met speciaal vervoer (gipsvlucht).
 • Wanneer je niet meer kunt skiën, worden vooruitbetaalde kosten vergoed.

De grote alarmcentrales in Nederland, waaronder Allianz Global Assistance, organiseren de repatriëring van ongelukkige wintersporters. De bekende gipsvlucht kost al snel € 2.000,- Wanneer je geen reisverzekering hebt afgesloten met wintersportdekking moet je dat zelf betalen.

Indien je een been breekt op de piste, wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer. De kosten hiervan worden niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar. Een helikoptervlucht van de piste naar het ziekenhuis kost enkele duizenden euro’s per half uur.

Als je tijdens je wintersport vakantie niet meer kan skiën of als je wordt opgenomen in het ziekenhuis en eventueel eerder naar huis moet door een verzekerde omstandigheid, dan worden je vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoed.

Door diefstal of onherstelbaar beschadigde ski’s, snowboards en/of skischoenen worden vergoed, maar vergeet dan niet om aangifte te doen of zorg voor een onherstelbaarheidsverklaring van een deskundige.

Wat kost de wintersportdekking?

Voor de wintersportdekking op een reisverzekering, moet je extra premie betalen. Bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is dat € 1,10 per dag.  Bij de doorlopende reisverzekering is dat € 0,49 per maand.

Je kunt zelf eenvoudig online een reisverzekering met wintersportdekking afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Je kunt dan gaan genieten van een onbezorgde wintersportvakantie. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer polis kosten hoeft te betalen. Om je op weg te helpen bij het bepalen wat voor jou het voordeligste is, kan je de volgende stelregels aanhouden:

 • Uit onderzoek (bron: Monyview 2012) blijkt dat voor een alleenstaande een doorlopende reisverzekering voordeliger wordt ten opzicht van een aflopende reisverzekering bij ten minste twee vakanties per jaar, waarvan één wintersportvakantie.
 • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
 • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen boven de vijf jaar, dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke reisverzekering voor jou het voordeligste is.

Of kies voor de:

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen met wintersportdekking of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739