vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Zwarte Zaterdag geen probleem voor Allianz Global Assistance

De medewerkers van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance waren op het ergste voorbereid, maar gelukkig viel het mee. Zwarte Zaterdag zorgde niet voor extreem meer vakantieleed dan normaal.

De grootste hulpverlener ter wereld, de Allianz Global Assistance Group, heeft ook een vestiging in Nederland. Vanuit de alarmcentrale in Amsterdam wordt de hulp gecoördineerd voor 2,5 miljoen voertuigen. Maar ook de vele Nederlandse vakantiegangers met een reisverzekering kunnen 24 uur per dag bij Allianz Global Assistance terecht voor medische hulp en andere problemen in het buitenland.

Zwarte Zaterdag

Zwarte zaterdag is een Nederlandse uitdrukking om extreme drukte in het Europese autoverkeer aan te duiden, als gevolg van een massale vakantie-uittocht. De zwarte zaterdagen vallen meestal in het laatste weekend van juli en/of het eerste weekend van augustus, als veel Fransen, vooral uit Parijs, op vakantie gaan.

Met autopech stranden tijdens Zwarte Zaterdag is geen pretje. De hulpdiensten draaien, door de drukte, overuren en de wachttijden kunnen daarom flink oplopen. Daarnaast zijn de gebruikelijke files al vervelend genoeg wanneer je weer huiswaarts keert.

Meer meldingen

Dit jaar liep vooral het verkeer op de snelwegen naar het zuiden vast. De gevolgen bleven niet uit en de alarmcentrale registreerde een toename van 8 procent van het aantal meldingen ten opzichte van vorig jaar. Toch was dit niet het drukste weekend als het gaat om pechgevallen en zieke reizigers, zo laat Allianz Global Assistance weten. De drukste dag was maandag 30 juli. Toen kreeg de hulpverlener bijna drieduizend telefoontjes van reizigers die in de problemen waren gekomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *