vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering voor vliegtickets van Allianz Global Assistance

Attentie: De Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.


Een annuleringsverzekering voor je vliegticket regel je hier snel en voordelig online. Met de Annuleringsverzekering voor vliegtickets van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlucht.

Let op: je moet de vliegticket annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je ticket afsluiten.

Premie annuleringsverzekering vliegticket

Je hebt hier al een vliegticket annuleringsverzekering met Europadekking voor slechts € 24,95 of € 39,95 voor werelddekking. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten.

Allianz Global Assistance (voorheen Allianz Global Assistance) is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor al jouw vliegticket annuleringsverzekering!

Toelichting annuleringsverzekering vliegticket

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. Wacht er niet te lang mee want je moet de annuleringsverzekering voor vliegtickets binnen 7 dagen, na het kopen van je tickets, afsluiten.

De annuleringsverzekering is geldig voor alle verschillende soorten vliegtickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Vliegtickets boeken

Je kunt op verschillende manieren een vliegticket boeken, bijvoorbeeld via een reisbureau of via internet. Soms boek je alleen een vliegticket en soms een pakketreis. Boek je alleen een vliegticket? Dan is de ticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de beste keuze om annuleringskosten te voorkomen.

Vliegticket annuleren

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Voordelen

De Allianz Global Assistance Ticket Annuleringsverzekering kent de volgende voordelen:

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
 • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Annuleringskosten vliegticket

De Annuleringsverzekering voor vliegtickets dekt de annuleringskosten van je ticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of familie.
 • Ziekenhuisopname.
 • Scheiding, herexamen of werkeloosheid.
 • Zwangerschap.
 • Ernstige ziekte van je huisdier.
 • Diefstal, verlies of vermissing van noodzakelijke reisdocumenten.

Een volledig overzicht van de gedekte oorzaken voor annulering staat in de voorwaarden.

Vliegticket annuleren

Als je een vliegticket geboekt hebt, dan is het een teleurstelling wanneer je jouw vliegreis moet annuleren. Het is goed om te weten dat niet iedere reden tot annuleren ook bij Allianz Global Assistance verzekerd is: alles waar dekking voor wordt geboden, kan je teruglezen in de verzekeringsvoorwaarden. Staat jouw reden er niet bij, dan zal Allianz Global Assistance geen vergoeding geven.

Doordat veel vliegtuigmaatschappijen het vervoer door de lucht via eigen sites aanbieden, is het eenvoudig om zelf een ticket te boeken. Ook de reisbureaus helpen je graag. Het annuleren van een vliegticket kent een andere procedure dan het annuleren van een zogenaamde pakketreis (vervoer en verblijf) of een geboekt verblijf waar je met de auto heen rijdt.

Vraag de ticket kosten terug

Iedere vliegtuigmaatschappij geeft aan dat het vliegticket ‘non-refundable’ is; dit betekent dat de vliegtuigmaatschappij je de ticketprijs niet terugbetaald. Naast de ticketprijs betaal je meestal ook toeslagen, zoals luchthavenbelasting en brandstofheffing. Deze toeslagen kunnen wel worden teruggevraagd aan de vliegtuigmaatschappij; wanneer je het ticket via een reisbureau geboekt hebt, dan zal het reisbureau deze toeslagen voor je terugvragen. Is het vliegticket door jou direct bij de vervoerder geboekt, dan moet je deze teruggave zelf aanvragen. Dit kan Allianz Global Assistance helaas niet van je overnemen. De luchtvaartmaatschappij accepteert namelijk alleen een aanvraag die je zelf doet.

Allianz Global Assistance

Mocht je Allianz Global Assistance niet kennen, hier de voordelen van deze verzekeraar:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Al twee keer uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering voor vliegtickets of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739