vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bellen tijdens vakantie in de EU: Geen kosten voor dataroaming meer!

Bellen naar het thuisfront dat je goed aangekomen bent. Een vakantiefoto doorsturen of even vanaf het strand What’s-appen en natuurlijk snel je Facebook checken of jouw vakantiefoto’s al ge-liked zijn. Voorheen was dat een kostbare grap door dataroaming of je moest eerst een WiFi spot zoeken. Dat is nu voorbij. Vanaf 15 juni 2017 betaal je voor roaming binnen de Europese Unie (EU) geen extra kosten meer naast jouw gebruikelijke belkosten.

Bellen, sms’en of te internetten vanuit landen van de Europese Unie is nu net zo duur als in Nederland. Dit wordt ook wel ‘roam like at home’ genoemd. Voor het ontvangen van telefoontjes in het buitenland betaal je ook niets, net als thuis.

Je kunt nu tijdens je vakantie in de Europese Unie zonder extra kosten internetten via 3G of 4G (afhankelijk van de dekking in het gebied). Het betekent dat je de bundel die je in Nederland hebt, kan meenemen naar het buitenland. Hierdoor ben je tijdens je vakantie niet meer afhankelijk bent van wifi-hotspots. Dit geldt alleen voor landen binnen de Europese Unie. Niet EU-landen Noorwegen, IJsland en Liechtenstein gaan waarschijnlijk ook meedoen met de nieuwe regel. Maar per wanneer staat nog niet vast. Bel of internet je van buiten de EU, bijvoorbeeld de VS, dan gelden er weer andere tarieven.

Let op in Zwitserland en Turkije!

Zwitserland en Turkije zijn geen lid zijn van de Europese Unie. Het verschilt per provider of je wel of niet extra roamingskosten moet betalen. De meeste providers rekenen geen roamingkosten maar niet allemaal. Twijfel je of jouw provider het land ondersteunt waar je naar toe op vakantie gaat? Controleer het dan altijd even op de website van je telefoonaanbieder.

Om te kunnen roamen moet je wel zodra je de grens over bent dataroamen op je telefoon aanzetten. Providers sturen je ook een sms als je de grens over gaat.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739