vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

BuZa: Reizigers in Spanje moeten oppassen voor criminaliteit

reisverzekering-spanje

Reizigers in Spanje moeten oppassen voor criminaliteit

Het ministerie van buitenlandse zaken heeft vorige week het reisadvies voor Spanje gewijzigd in verband met zware criminaliteit. Bij reizen in Spanje wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Op autosnelwegen worden reizigers aangeraden op te passen voor diefstal door criminelen en pseudo (nep)agenten. Het komt voor dat trucs worden toegepast om toeristen te laten stoppen (en daarna te beroven) zoals het aan de achterzijde tegen de auto aanrijden of een voorwerp tegen de auto werpen.

Wees alert op personen die u gebaren te stoppen omdat er iets niet met uw auto in orde zou zijn. Het is verstandig om in dat geval door te rijden en om meteen de Spaanse verkeerspolitie (Dirección General del Tráfico) te bellen. Die is bereikbaar via tel. 900 12 35 05 (24 uur per dag) of via de noodnummers Guardia Civil 062 en Policia 112. Laat aan personen buiten de auto ook duidelijk zien dat u telefoneert. Geef aan de politie het kentekennummer van de auto en uw locatie door en maak eventueel ook een foto van de auto met het kenteken. Vraag telefonisch om advies.

Indien u wilt stoppen om eventuele schade aan auto te controleren, wacht dan totdat u een veilige plaats bereikt, waar ook andere auto’s aanwezig zijn (bijvoorbeeld een benzinestation). Als de personen of (nep)agenten u volgen, vergrendel bij stilstand dan meteen de autodeuren en houdt de raampjes gesloten. Laat aan eventuele nepagenten uw paspoort of rijbewijs door het raampje zien en houdt telefonisch contact met de politie, volg hun aanwijzingen op.

Verder moeten reizigers beducht zijn op inbraken, al dan niet met geweld en drugshandel met het oog op gebruik en doorvoer.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739