vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Chiang Mai in Thailand: uitstekende bestemming voor backpackers

Chiang Mai, de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het noorden van Thailand trekt jaarlijks meer dan 200.000 backpackers. Dat is ongeveer 10% van het totaal aantal toeristen dat jaarlijks de provincie bezoekt.

Deze groep van toeristen, meestal met een rugzak als enige bagage, kenmerkt zich door te reizen met een laag dagelijks budget. De Tourist Authortity Thailand in Chiang Mai schat de dagelijkse uitgaven van deze groep op ca. 1.000 baht (28 euro) per dag, terwijl de grote groep andere ”toeristen” rond 3.000 Baht per dag besteden.

Chiang Mai

Chiang Mai heeft backpackers veel te bieden als het om pensions met bescheiden kamerprijzen, variërend van 80 tot 300 baht per nacht, gaat. Ook zijn er legio restaurantjes en straatstalletjes die goedkoop eten verkopen. Een hamburger is er al voor 35 baht en “Pad Thai”, misschien wel Thailands beroemdste gerecht onder buitenlanders, hoeft ook niet meer dan 35 baht te kosten.

Een backpacker zegt daarover: “Ik huur een kamer voor een week, zonder airco, maar met ventilator, gedeelde badkamer en verder geen faciliteiten. Op deze manier kan ik gewoonweg langer in Chiang Mai blijven. De stad is verder ook voordelig vergeleken met Phuket, Koh Samui of Koh Chang. Hier in Chiang Mai is de kwaliteit van het leven een stuk beter en nog goedkoop ook.”

Azië

Uiteraard is Chiang Mai niet de enige stad die veel rugzaktoeristen trekt. De groep zwerft als het ware door heel Azië van India tot Japan. De website “Price of Travel” is een absolute must om een budgetreis voor te bereiden. Jaarlijks wordt een index van de goedkoopste steden voor backpackers samengesteld. Chiang Mai heeft zich voor 2015 op de vierde plaats genesteld, in 2014 was dat nog de derde plaats. Op de eerste plek van de index staat Hanoi (Vietnam) gevolgd door Pokhara in Nepal en Hai An in Vietnam. Bangkok bezet de 18de en Phuket de 20ste plaats.

Prijsindex voor backpackers

Het is altijd maar de vraag hoe men aan zo’n index komt maar de website geeft daarvoor een prima verklaring. In elke stad uit het onderzoek, werd het volgende “pakket” samengesteld:

  • 1 nacht in het goedkoopste 3 sterren hotel op een centrale plek in de stad en waarover positief wordt gesproken.
  • 2 taxiritjes per dag.
  • Toegang tot een culturele attractie, bijvoorbeeld een museumbezoek.
  • 3 maaltijden per dag.
  • 3 biertjes (of glazen wijn) per dag. Geheelonthouders nemen een dessert en/of koffie.

Iedereen kan zijn indexcijfer zelf aanpassen aan zijn/haar wensen natuurlijk, waardoor het goedkoper of duurder kan zijn.

Ranglijst

Hanoi in het noorden van Vietnam kwam voor 2015 met een dagprijs van $ 30,80 als goedkoopste uit de bus. Op de tweede plaats staat Pokhara in Nepal (vorig jaar nog het goedkoopst) met $ 32.09, derde is Hoi An in Vietnam, waar de dagprijs op $ 34,94 werd bepaald. Chiang Mai staat dus op een mooie vierde plaats met $36,29. Om deze prijs goed te beoordelen, staat hieronder de specificatie:

  • Hotel Sunshine House 360 Baht (op basis van dubbele bezetting)
  • Taxi’s 100 Baht
  • Maaltijden 355 Baht
  • Drankjes 270 Baht
  • Attractie 100 Baht

De volledige ranglijst en nog veel meer informatie voor backpackers vindt je op de website: www.priceoftravel.com/4138/asia


Een voordelige backpackers reisverzekering met korting tot 10% sluit je hier af. Speciaal voor backpackers heeft Allianz Global Assistance de Globetrotter Verzekering. Met deze reisverzekering mag je ook werken tijdens je backpackreis. Je hebt al een uitstekende verzekering voor slechts € 0,28 per dag inclusief 10% jongerenkorting! Meer informatie: Backpackers reisverzekering


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739