vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Na vijftig jaar weer commerciële vlucht van VS naar Cuba

Het heeft vijftig jaar geduurd maar deze week lande er weer een commerciële vlucht uit de VS in Cuba. Een Airbus 320 van JetBlue vertrok woensdag vanuit de stad Fort Lauderdale (Florida) en landde in Santa Clara. De stad is bekend om het monument voor de vrijheidsstrijder Ernesto ‘Che’ Guevara.

In totaal gaan er acht Amerikaanse vliegmaatschappijen rechtstreeks naar de Cubaanse hoofdstad Havana vliegen. Het ministerie van Transport in Washington heeft daarvoor al vergunningen afgegeven.

De Verenigde Staten en Cuba waren gezworen vijanden totdat na een bezoek van president Obama de diplomatieke banden herstelden.

Wekelijks zullen er tientallen vluchten vanuit de VS naar Cuba vertrekken. Amerikaanse steden zoals Miami en Fort Lauderdale, die veel Cubaanse inwoners hebben, kunnen voortaan 83 vluchten per week van zes verschillende vliegmaatschappijen aanbieden.

Om al het bezoek uit de Verenigde Staten te kunnen herbergen, zullen er de komende vier jaar zeker 36 nieuwe hotels worden gebouwd verspreid over heel Cuba. Alleen al in Havanna zijn negen nieuwe hotels gepland.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739