vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond: ‘Vieze vakantiehuisjes in heel Nederland’

Consumentenbond: ‘Vieze vakantiehuisjes in heel Nederland’

De schoonmaak in veel vakantiehuisjes blijkt ver onder de maat. De Consumentenbond bezocht incognito 30 vakantiehuisjes op verschillende vakantieparken in heel Nederland en in alle huisjes is wel iets op de schoonmaak aan te merken.

Er is ook een duidelijke koploper en hekkensluiter. Het vieste huisje was van Roompot Vakantiepark Kijkduin in Den Haag. In deze woning kregen alle vertrekken een slechte beoordeling. In de Consumentengids van februari zijn de resultaten terug te vinden.

Badkamer vaak de minst frisse ruimte

Zelf het schoonste huisje, de Leemkule van Vakantiepark Molecaten in Hattem, kon toch nog een sopje gebruiken. In de huisjes bleek de badkamer vaak de minst frisse ruimte; bij een derde van de huisjes was deze vies. Ook de grootste slaapkamer kon in negen huizen wel een grondige schoonmaak gebruiken. Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Hoewel het eigen huis vast ook niet helemaal spic en span is, ergeren consumenten zich aan andermans vuil. Zeker als de vakantieparken wel schoonmaakkosten berekenen.’

Bacteriën

De keuken werd op het oog vaak als het schoonst beoordeeld, maar schijn bedriegt. Uit monsters die microbiologisch onderzocht werden, bleek dat het aanrecht vaak een bron van bacteriën was. Het aanrecht was vaak zelfs viezer dan de wc-bril.

Consumenten die een vies vakantiehuisje aantreffen, kunnen het beste direct om extra schoonmaak vragen bij de receptie. Wordt er dan nog niet schoongemaakt, dan kunnen consumenten een klacht indienen bij de Geschillencommissie Recreatie. Hiervoor moet het vakantiepark wel zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Recron.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739