vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Cuba en Nederland gaan scheepswrakken voor de Cubaanse kust onderzoeken

Cuba en nederland gaan scheepswrakken voor de cubaanse kust onderzoeken

In de Cubaanse wateren liggen al eeuwen Nederlandse scheepswrakken die zijn gezonken voor de kust van Cuba. Dit gedeelde cultureel erfgoed wordt binnenkort onderzocht door beide landen.

Op 11 juli tekenden Martijn Manders, hoofd van het Maritiem Programma Buitenland van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en zijn Cubaanse collega Gladys Collazo Usallán, directeur van het National Council of Cultural Heritage of Cuba een overeenkomst waarin ze zich sterk maken om de gezamenlijk de Nederlandse scheepswrakken die al eeuwen op de bodem van Cubaanse wateren liggen te onderzoeken.

Maritiem erfgoed

Er zal specifiek gewerkt worden aan het in kaart brengen van de meer dan 20 Nederlandse scheepswrakken. Het doel van beide organisaties is om door hun gemeenschappelijke onderzoek de geschiedenis te achterhalen. Vanuit het Spaans-Cubaanse perspectief en ook vanuit het Nederlandse perspectief.

We kennen allemaal het verhaal van Piet Hein die de zilvervloot won. Maar wat weten we eigenlijk van de Nederlandse zeeman Cornelis Jol of de Cubaanse Diego ‘El Mulato’? Waren ze zeehelden of echte piraten? In geschiedenisboeken lees je meerdere verhalen en versies. Vergane schepen bieden objectieve informatie waar Cuba en Nederland gezamenlijk naar op zoek gaan.

Behalve onderzoek richt de Cubaans-Nederlandse samenwerking zich ook op beheer en bescherming van het gedeelde maritiem erfgoed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739