vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Cuba – orkaan Sandy: calamiteit vastgesteld

In verband met de orkaan Sandy heeft de Calamiteitencommissie voor heel Cuba een calamiteit vastgesteld.

De Calamiteitencommissie heeft op 30 oktober 2012 voor de passage van orkaan Sandy over Cuba de volgende besluiten genomen:

  • vaststelling van een calamiteit op 25 oktober 2012 voor geheel Cuba;
  • vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie met ingang van 25 oktober 2012 als gevolg van deze calamiteit voor die plaatsen op (oost) Cuba waar de aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van genoemde calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisover­eenkomst na te komen.

Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.

Uitvoeringsinstructie

Deelnemers kunnen voor reizen op Cuba die op 25 oktober 2012 al waren aangevangen (uit Nederland vertrokken) en die op Cuba – als gevolg van de passage van orkaan Sandy – niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpas­singen bij het Calamiteitenfonds claimen. Deze meerkosten kunnen bijvoorbeeld ontstaan indien de reisroute moest worden aangepast, of als consumenten uit voorzorg naar een andere (orkaanbestendige) accommodatie zijn gebracht.

De waarde van de niet geleverde reisonderdelen zal met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Indien de reis niet kon worden aangepast en de reis (tijdelijk) moest worden gestaakt dan komen in aanvulling op de eventuele meerkosten de niet-genotendagen in aanmerking voor vergoeding. Ook deze vergoeding vindt plaats onder aftrek van de waarde van de niet geleverde reisonderdelen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *