vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche: Veelgestelde vragen in verband met de aanslag in Berlijn

Europeesche: veelgestelde vragen in verband met de aanslag in berlijn Maandagavond 20 december heeft een aanslag plaatsgevonden in Berlijn. Heeft dit invloed op uw reis? Dan kunt u hier lezen in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche vergoeding biedt.

Ik heb een reis geboekt naar Duitsland en wil nog steeds vertrekken. Is dit verstandig?
Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u raadplegen welke reisadviezen gelden voor bepaalde landen en gebieden in verband met terrorisme. Kijk voor de meest recente reisadviezen op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/terrorismedreiging.

Annuleringsverzekering

Kan ik mijn reis annuleren als ik bang ben voor een terroristische dreiging?
Heeft u een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering (dus niet Allrisk)? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt dan geen annuleringskosten.

Heeft u een doorlopende- of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u uw reis annuleren. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten.

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Ik ben al op reis maar wil mijn reis afbreken vanwege de aanslag. Is dit verzekerd?
Het afbreken van een reis wegens terroristische aanslag is niet verzekerd op een annuleringsverzekering. Het maakt daarbij niet uit of u een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering afsloot.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan heeft u wel recht op vergoeding bij het voortijdig afbreken van uw reis. U krijgt dan een vergoeding van 75% van de niet gebruikte reisdagen. Let wel: u heeft geen recht op vergoeding van de (extra) reiskosten om naar huis terug te keren.

Door de situatie in Berlijn kan daar niet meer naar toe en/of doen wat ik van plan was. Kan ik mijn reis annuleren?
Ook in dit geval geldt het volgende: Heeft u een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering (dus niet Allrisk)? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt dan geen annuleringskosten.

Heeft u een doorlopende- of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u uw reis annuleren. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten.

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Reisverzekering

Ik heb een reisverzekering bij de Europeesche en ik heb schade door de aanslag in Berlijn. Heb ik recht op vergoeding?
Was u direct getuige van de terroristische aanslag? En heeft u door de situatie daar schade opgelopen? Dan is die schade gedekt op uw kortlopende of doorlopende reisverzekering.
U krijgt geen vergoeding voor kosten die u maakt om eerder terug te keren.

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door deze situatie langer onderweg ben dan gepland?
Ja, uw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat u in uw huis kunt terugkeren.

Ik heb extra reis- en/of verblijfkosten gemaakt door de aanslag in Berlijn. Biedt mijn reisverzekering hiervoor een vergoeding?
Krijgt u van uw reisorganisatie en/of vervoerder geen of onvoldoende vergoeding voor extra reis- of verblijfkosten? En waren de kosten die u heeft gemaakt redelijk of noodzakelijk? Dan biedt de Europeesche hiervoor een vergoeding tot maximaal € 450,- per persoon. Neem voordat u deze kosten maakt eerst contact op met de Europeesche hulplijn. Dan weet u direct of u de kosten vergoed krijgt.

Ik heb telefoonkosten moeten maken in verband met de situatie in Berlijn. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
Telefoonkosten die u maakt in contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Of u een vergoeding krijgt voor overige telefoonkosten hangt af van de dekkingen die u heeft gekozen. Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. Dan weet u gelijk of u de extra kosten vergoed krijgt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739