vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Europese commissie vraagt jouw mening over de procedure voor een Schengenvisum

schengenvisum

Europese commissie vraagt jouw mening over de procedure voor een Schengenvisum

De Europese Commissie wil de procedure voor het verkrijgen van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf) herzien. De wetgeving voor het verstrekken van een Visum Kort Verblijf voor reizen in het Schengengebied (de ‘Visa Code’) is nu drie jaar van kracht.

Ook burgers mogen hun mening geven over het visumbeleid en de ervaringen daarmee.

Verdrag van Schengen

Het Verdrag van Schengen regelt het vrije verkeer van personen tussen 26 deelnemende landen. Tussen deze landen zijn de controles aan de binnengrenzen verdwenen. Burgers kunnen vrij reizen. Ook vier niet-EU-landen vallen onder de Schengenbepalingen:  IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

In 2010 is bepaald dat burgers van niet-Schengenlanden slechts één visum nodig hebben voor alle Schengenlanden. De Europese Commissie wil die procedure voor een Visum Kort Verblijf nu evalueren en moderniseren. Hiervoor is een online vragenlijst gelanceerd, die iedere burger kan invullen. Het idee is om het beleid te moderniseren en de inbreng via deze openbare raadpleging zal de EU helpen om de juiste veranderingen aan te brengen.

Geef jouw mening!

Heb jij in de voorbije drie jaar ervaring opgedaan met het verkrijgen van een visum voor gasten uit niet-Schengen landen? Had je moeite of problemen om een visum te krijgen voor familie, vrienden of een partner? Laat dan je mening horen.

Je kunt de enquête individueel invullen op de website van de Commissie. De vragen zijn in het Engels. Organisaties kunnen daarnaast ook hun bevindingen gebundeld doorsturen naar de Commissie, via Home-Consultation-C2@ec.europa.eu.

Je hebt tot uiterlijk 17 juni 2013 de tijd om je mening te geven op de website van de Commissie.

Meer informatie: ec.europa.eu

Belangrijke opmerking: De Visumcode en het gemeenschappelijk visumbeleid hebben alleen betrekking op de procedure voor het verkrijgen van het Visum Kort Verblijf die door de 22 EU-lidstaten worden toegepast (België, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Estland, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Hongarije, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Finland en Zweden) en vier geassocieerde landen (IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland).

Deze raadpleging heeft uitsluiten betrekking op kwesties met betrekking tot Visum Kort Verblijf, ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd. Het is niet van toepassing op vraagstukken betreffende de MVV procedure of een verblijfsvergunning.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739