vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Geen naheffing assurantiebelasting per 1 april 2013

Assurantiebelasting

Geen naheffing assurantiebelasting per 1 april 2013

Vanwege de verhoging van de assurantiebelasting per 1 januari 2013 van 9,7 naar 21 procent heeft staatsecretaris Weekers een ‘stok achter de deur’-bepaling in de belastingwetgeving 2013 opgenomen.

De bedoeling was dat deze bepaling op 1 april 2013 in werking zou treden als uit (achterblijvende) belastingopbrengsten zou blijken dat in de periode vóór 1 januari 2013 op grootschalige wijze polissen zouden zijn aangepast om de belastingverhoging te ontwijken. Daarvan is volgens het ministerie van Financiën echter geen sprake geweest.

Dit bevestigt het beeld van het Verbond: uit onderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek onder verzekeraars (70 procent van de totale markt van schadeverzekeringen) was ook al naar voren gekomen dat er geen sprake was van het omzetten van polissen op grote schaal om de belasting over 2013 te ontwijken.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739