vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zonder reisverzekering op vakantie? Wat zijn de risico’s?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Europadekking al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot €4.000,-

Wanneer je op reis gaat kan je besluiten om wel of geen reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering is in principe niet verplicht al zijn er wel landen, zoals Cuba en Rusland, waar je bij binnenkomst moet kunnen aantonen dat je verzekerd bent tegen medische kosten.

Of een reisverzekering wenselijk is of niet hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden zoals het voorhanden hebben van geld in een noodsituatie, jouw reisdoel, de activiteiten tijdens je vakantie en de duur van je verblijf.

Het is een misvatting dat je een reisverzekering moet afsluiten voor diefstal verlies of beschadiging van je bagage, dat is eigenlijk het minst belangrijke onderdeel van een reisverzekering. Immers, een verloren zonnebril kan je zelf ook nog wel betalen.

Geen reisverzekering: Welke risico’s?

Geen reisverzekering: Wat zijn de risico’s?
Geen reisverzekering: Wat zijn de risico’s?

Je zou kunnen stellen dat als jij op reis gaat en tussen € 25.000,- en € 50.000,- op je bankrekening hebt staan, je geen reisverzekering nodig hebt (als je naar de VS reist moet dit bedrag tussen de € 50.000,- en € 100.000,- zijn). Met dit bedrag kan je dan zelf eventuele buitengewone kosten voldoen zoals voor hulpverlening, opsporing, redding, extra verblijfskosten, medische kosten en repatriëring.

De belangrijkste dekking op een reisverzekering is namelijk de rubriek buitengewone kosten en de kosten voor (persoonlijke) hulpverlening. Denk daarbij o.a. repatriëring bij ongeval, ziekte of overlijden, dus het vervoer naar huis van de verzekerde. Maar ook terugroeping bij overlijden (extra reiskosten als een verzekerde teruggeroepen wordt vanwege overlijden van de partner, kind of een naast familielid). Vaak geldt deze dekking ook bij een levensbedreigende situatie na een ongeval of bij ziekte van familie. Denk ook aan de extra reiskosten die gemaakt worden door de verzekerde vanwege ziekte of een ongeval.

Nog een belangrijk onderdeel van een reisverzekering zijn de opsporings-, redding- en bergingsacties bij vermissing en/of bij een ongeluk of overlijden. Vooral de kosten van redding en opsporing kunnen zo maar € 25.000,- of meer bedragen.

Medische kosten in het buitenland

Een andere flinke kostenpost zijn medisch kosten in het buitenland. Wij geven enkele voorbeelden van rekeningen die je kan verwachten in het buitenland:

  • Een migraine in Hurghada (Egypte): 651 euro.
  • Een gebroken been in Antalya (Turkije): 16.900 euro.
  • Een maag- en darmontsteking (gastro-enteritis) in Spanje: 8.000 euro.
  • Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami (VS): 53.000 euro.
  • Een snee- of kniewond in Griekenland: 3.500 euro

Bron: Allianz Global Assistance 

En ook al heb je een zorgverzekering in Nederland die ook geldig is in het buitenland, als de ziekenhuisrekening hoger is dan waar je in Nederland voor verzekerd bent, moet je zelf het verschil bijbetalen. Juist daarvoor is er een reisverzekering met dekking voor medische kosten. In dat geval ben je altijd voor 100% gedekt tegen medische kosten.

Buitengewone kosten

Er zijn nog wel meer buitengewone kosten die door een reisverzekering worden gedekt maar die zou je eventueel ook zelf kunnen betalen als je over genoeg geld beschikt. Denk aan een voorschot van medische kosten (het op verzoek voorschieten van noodzakelijke medische kosten). Overkomst van familie bij ziekenhuisopname, begrafenis of crematie in het vakantieland. Extra kosten voor verblijf zoals extra verblijfskosten die gemaakt worden door de verzekerde vanwege ziekte of een ongeval en reiskosten bij oponthoud (extra reiskosten bij oponthoud door bijvoorbeeld natuurgeweld of staking).

Mocht je niet voldoende geld beschikbaar hebben bij noodsituaties in het buitenland dan is het toch raadzaam om een reisverzekering af te sluiten.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Je hebt dan de keuze uit een kortlopende of doorlopende reisverzekering. De keuze voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering hangt af van het aantal vakantie en reizen per jaar en hoe lang je wegblijft.

Een gezin die twee weken per jaar op vakantie gaat, is vaak goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Bij een stel ligt dit omslagpunt na zo’n drie weken. Voor een alleenstaande is een doorlopende reisverzekering goedkoper bij 3 tot 4 weken vakantie per jaar. Dat hoeven geen aaneengesloten periodes te zijn.

– Meer informatie of een kortlopende reisverzekering afsluiten: Kortlopende reisverzekering »

– Meer informatie of een doorlopende reisverzekering afsluiten: Doorlopende reisverzekering »

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739