vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

GGD waarschuwt reizigers niet te bezuinigen op vaccinaties

GGD waarschuwt reizigers niet te bezuinigen op vaccinaties

Nederlanders gaan door de crisis minder op vakantie, maar laten ook uit bezuiniging vaccinaties achterwege.

De GGD laat weten dat het aantal reizigersvaccinaties, dit jaar met gemiddeld 25% is afgenomen.

Ondanks de jarenlange campagnes zijn reizigers zich nog steeds niet voltooiende bewust van de gezondheidsrisico’s tijdens de vakantie. Nederlanders denken vaak dat preventieve inentingen alleen noodzakelijk zijn bij verre reizen. Dat is volgens de GGD een misverstand. Ziektes als hepatitis A, difterie, polio en tetanus komen ook voor bij minder ver gelegen vakantiestemmingen. Risicolanden zijn onder andere Kroatië, Turkije en Egypte.

Je niet laten vaccineren geeft niet alleen risico’s voor de reizigers zelf. Wat veel reizigers niet beseffen is dat ze bij terugkomst ook mensen in hun omgeving kunnen besmetten, zo waarschuwt de GGD.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739