vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Hong Kong zet in op Nederlandse toerist tijdens Vakantiebeurs 2013

De Hong Kong Tourist Board gaat serieus aan het werk om het hart van de Nederlandse toerist te veroveren. Zo komt er onder andere een Nederlandstalige website en presenteren zij zich als gastland op de Vakantiebeurrs 2013.

Nederlanders naar Hong Kong

Hongkong is geen onbekende op de Nederlandse reismarkt. Nu al bezoeken jaarlijks bijna 110.000 Nederlanders de Chinese stad. Dat zijn toeristen maar ook veel ondernemers die toegangspoort Hongkong gebruiken om zaken te doen in het enorme Chinese achterland. Een woordvoerdster van de Hong Kong Tourist Board geeft een toelichting: “Welke reden je ook hebt om naar Hong Kong te gaan, je wordt ter plaatse eigenlijk altijd verrast door de vele mogelijkheden en de enorme variatie.

Natuurlijk is Hongkong een echte stedelijke metropool, maar we hebben ook veel groen en authentieke Chinese cultuur in de oude binnenstad. Je kunt er zelfs naar toe voor een strandvakantie of voor een combinatie van dit alles. Dat maakt Hongkong uniek en dat gaan wij op inspirerende en interactieve wijze onder de aandacht brengen van Nederlandse toeristen die een bijzondere reiservaring zoeken. Voor die mensen is Hongkong namelijk echt the place to be!’’

Geen visumplicht

Hongkong is én-én. Een prachtige bestemming op slechts 11 uur vliegen. Dat is net zo lang als naar veel andere populaire intercontinentale bestemmingen. Maar in Hongkong kun je binnen een uur van je hotel alles vinden wat je zoekt. Prettige bijkomstigheid is dat Hongkong geen visumplicht heeft. De stad is weliswaar sinds de overdracht in 1997 door Groot-Brittannië weer onderdeel van China, maar is wel een aparte administratieve regio gebleven met eigen regelingen en combineert door de lange Engelse geschiedenis bovendien het beste van twee werelden.

Britse sfeer

“We hebben ruim vijf eeuwen Chinese geschiedenis in huis, maar er hangt ook nog een onmiskenbaar Britse sfeer in de stad. Daarom kun je in Hongkong ook uitstekend terecht in het Engels en dat is wel zo makkelijk. Als je bijvoorbeeld gaat shoppen in onze enorme winkelcentra die belastingvrij zijn of iets te eten bestelt in één van de geweldige restaurants, al dan niet voorzien van Michelin sterren. Maar ook op de vele straatmarkten kun je het meest overheerlijke eten krijgen, vaak bizar voordelig’’, aldus de woordvoerder.

“Ik realiseer me dat ik veel vertel, maar er is ook veel te vertellen over Hongkong. Je zult echt verrast zijn als je er op vakantie gaat. Dat kan bovendien het hele jaar door dankzij het subtropische klimaat. We hebben overigens wel seizoenen, maar echt koud wordt het nooit. Al kan het in de winter ook wel eens een graad of tien zijn, dus dat is dan niet het moment voor een strandvakantie. Die periode leent zicht bijvoorbeeld weer voor hiking en wandeltochten in de omringende heuvels’’.

Citytrip

“Ook is de winter ideaal voor een echte citytrip in de oude stad waar je meer leert over de eeuwenoude Chinese cultuur en het ook in Europa tegenwoordig populaire Feng Shui. Deze Oosterse filosofie is erg belangrijk in Hongkong. Niemand zal hier ook maar iets bouwen voordat een Feng Shui Master geraadpleegd is over de juiste stand van een nieuw gebouw. Oh ja, en dan beschikken we gekscherend gezegd ook nog over ’s werelds grootste licht- en geluids licht- en geluids how. Het is in Hongkong namelijk het hele jaar door rond zes uur ’s avonds donker en dan begint de stad eigenlijk aan een tweede leven. Dan gaan de lampjes aan en krijg je een spectaculaire show voorgeschoteld. Echt onvergetelijk, zoals Hongkong zelf ook onvergetelijk is’’, besluit de woordvoerster op de lofzang op ‘haar’ stad.

Vakantiebeurs 2013

De Vakantiebeurs 2013 stoelt op belangrijke pijlers: reisorganisatoren, landenstands, accommodaties en aan reizen gelieerde ondernemingen. Dit jaar is extra aandacht voor de vier meest populaire vakantietopics: Actief & Avontuur, Fiets & Wandel, Kamperen & Campingvakanties en Stedentrips. Tevens pleinen van diverse landen, cruisemaatschappijen en aanbieders van naaktrecreatie. Behalve Hongkong is ook Tunesië Gastland.

Theaters

Bezoekers worden gestimuleerd om met landen en regio’s kennis te maken, om in theaters presentaties bij te wonen van lokale vakantie experts en ervaren reizigers die een bestemming door en door kennen. In Europa is geen vergelijkbaar evenement dat zo veel belangstelling trekt. Live ontmoetingen met meer dan 1400 internationale exposanten staan garant voor Uitgebreid, zekerheid, betrouwbaarheid en maatwerk oplossingen.

‘Inspiratie Rivier’

Een ‘Inspiratie Rivier’ over de beursvloer leidt naar alle werelddelen, feestelijke podia, pleinen, gezellige terrassen en gratis workshops, over fotografie of fietsnavigatie bijvoorbeeld. Landen zijn per hal overzichtelijk bij elkaar geplaatst. Met de interactieve catalogus op de website kunnen de wensen op een rijtje worden gezet om vervolgens op de Vakantiebeurs de eerste dag te beleven van een spannende expeditie of andere droomvakantie.

Informatie Vakantiebeurs

  • Van woensdag 9 t/m zondag 13 januari 2013
  • De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari tot 21.00 uur.
  • Jaarbeurs Utrecht, hal 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 en 11.
  • Op vrijdag en zaterdag is bovendien het Christelijk Vakantieplein geopend in hal 5 op de eerste etage.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739