vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Kamer ontevreden over reisadvies Egypte

Sharm De Tweede Kamer is van mening dat het huidige reisadvies voor Egypte verwarrend is en wil dat het ministerie van Buitenlandse Zaken duidelijker is over de eventuele risico’s voor reizigers in Egypte. Volgens de VVD, D66 en het CDA roept de tekst op de website van het ministerie vragen op bij reizigers, zo meldt de NOS.

Sinds vorige week geldt er een ontradend reisadvies voor het vliegveld van de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh. Naar andere badplaatsen in Egypte kan wel gevlogen worden zonder verzwaard advies. Daarnaast raadt BuZa vakantiegangers ook af naar plekken te gaan met veel buitenlanders.

Volgens regeringspartij VVD zorgt dit voor verwarring. “Reizigers kunnen wel naar hun resort, maar dat zijn bij uitstek plekken waar veel buitenlanders zijn”, zegt VVD-Kamerlid Han ten Broeke. Ook D66 vindt dat “heel duidelijk moet zijn wat reizigers moeten doen”.

Beide partijen vragen om een duidelijke tekst, maar benadrukken dat Kamerleden niet over de inhoud van het reisadvies gaan.  Het CDA vraagt zich in schriftelijke vragen af of er geen negatief reisadvies voor heel Egypte moet gelden, zoals in andere landen en voor andere luchtvaartmaatschappijen het geval zou zijn.

Aanleiding voor het negatieve reisadvies is het neerstorten van een Russisch passagiersvliegtuig in de Sinaïwoestijn. Daarbij kwamen alle 224 inzittenden om het leven.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat minister Koenders de Kamervragen eerst beantwoordt voordat hij inhoudelijk op de kwestie ingaat.

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739