vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Marechaussee: kinderen zonder eigen paspoort, niet op vakantie!

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Met de zomervakantie voor de deur, heeft de marechaussee laten weten niet coulant te zijn met kinderen die geen eigen paspoort hebben.

Er zijn in totaal nog 240.000 kinderen waarvan de ouders verzuimd hebben om een eigen paspoort of identiteitsbewijs aan te vragen. Wanneer zij willen vliegen bijvoorbeeld vanaf Schiphol, dan valt de vakantie in het water. De marechaussee is ook niet van plan om een noodpaspoort te verstrekken.

De reden hiervoor is dat ouders volgens de marechaussee genoeg tijd hebben gehad om een reisdocument voor hun kind aan te vragen. Daarnaast hebben gemeenten ouders voldoende ingelicht dat de regeling er aan zat te komen.

Bijschrijving in paspoort niet meer toegestaan

Vanaf 26 juni hebben kinderen een eigen reisdocument nodig om naar het buitenland te reizen. Bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders is dan niet meer voldoende. Minderjarigen worden bij de grens tegengehouden.

Alleen bij hoge uitzondering wordt een noodpaspoort gegeven, bijvoorbeeld aan een kind dat vanwege een overlijden met spoed naar het buitenland moet, zegt de marechaussee.

In maart kregen ongeveer 500.000 ouders een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarin stond dat de aanvragen voor 1 mei ingediend moesten zijn. Dan zouden de paspoorten voor de zomervakantie klaar zijn. Sinds die tijd zijn er zo’n 250.000 paspoorten voor kinderen aangevraagd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739