vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Medische reisverzekering voor buitenlandse bezoekers aan Nederland (zonder visumverplichting)

Medische reisverzekering voor buitenlandse bezoekers aan Nederland
Medische reisverzekering voor buitenlandse bezoekers aan Nederland

Komt er buitenlands bezoek naar Nederland, bijvoorbeeld vrienden, familie of een partner? Dan gelden er een aantal regels voor de gasten, ook als zij geen Schengenvisum hoeven aan te vragen.

Als jouw gast geen Schengenvisum nodig heeft, mag hij of zij naar Nederland of het Schengengebied reizen en er maximaal 90 dagen in een periode van 180 dagen verblijven. Jouw gast moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • De buitenlander moet een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort) hebben. Het reisdocument moet nog 3 maanden langer geldig zijn dan het einde van de vrije termijn.
 • Hij of zij mag geen gevaar vormen voor de openbare orde, de nationale veiligheid of de internationale betrekkingen van één van de Schengenlanden.
 • Hij of zij heeft voldoende middelen van bestaan. Dit is minimaal een bedrag van € 34 per dag voor de duur van uw verblijf in Nederland.
 • De vreemdeling moet zijn reisdoel aannemelijk maken. Dit kan bijvoorbeeld met een originele uitnodigingsbrief van familieleden of kennissen die men in Nederland gaat bezoeken. Als de buitenlander geen uitnodigingsbrief heeft, kan dit aangetoond worden met een origineel formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’. Dit formulier hoeft niet bij de gemeente gelegaliseerd te worden.
 • De buitenlander moet kunnen aantonen dat hij een medische reisverzekering heeft afgesloten. De gezondheidszorg is niet gratis in Nederland. Rekeningen voor ziekenhuisopname of artsenbezoek moet men voor vertrek uit Nederland volledig voldoen. De buitenlandse gast dient een bewijs (polis van de medische reisverzekering) bij zich te dragen om aan te tonen dat hij/zij verzekerd is.

Sluit hier een reisverzekering af voor je buitenlandse gasten

Deze reisverzekering is bedoeld voor buitenlanders die in Nederland familie of vrienden willen bezoeken. Men is dan verzekerd op de heen en terug reis, tijdens het verblijf en eventueel bij een reis door Europa/Wereld. Ze zijn gedekt tegen:

 • S.O.S. kosten en hulpverlening bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • overlijden van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
 • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
 • schade aan logiesverblijven.

Let op: Er is geen dekking in het land van herkomst. Bestaande kwalen, ziektes en gebreken zijn uitgesloten. Er is alleen dekking voor spoedeisende medische hulp.

Landen zonder visumplicht

Komt jouw buitenlandse gast uit een van de onderstaande land? Dan geldt er geen visumplicht. De persoon moet desondanks wel kunnen aantonen dat hij/zij verzekerd is voor medische kosten en repatriering in het Schengengebied.

AlbaniëAndorraAntigua en Barbuda
ArgentiniëAustraliëBahama’s
BarbadosBosnië en HerzegovinaBrazilië
Brunei DarussalamCanadaChili
ColombiaCosta RicaDominica
El SalvadorMacedoniëGrenada
GuatemalaVaticaanstadHonduras
IsraëlJapanKiribati
MaleisiëMarshalleilandenMauritius
MexicoMoldaviëMonaco
MontenegroNieuw-ZeelandNicaragua
PanamaPalauParaguay
PeruSamoaSan Marino
SeychellenServiëSingapore
Zuid-KoreaSaint Kitts en NevisSaint Lucia
Saint Vincent en de GrenadinesOost-TimorTonga
Trinidad en TobagoTuvaluVanuatu
Verenigde Staten van AmerikaVerenigde Arabische EmiratenUruguay
Venezuela  

Voordelen van onze reisverzekeringen voor buitenlanders

√ Voldoet aan alle eisen van de Nederlandse overheid en de Schengenlanden.
√ Wordt geaccepteerd door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en grensovergangen.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ Bij annulering van de reis ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.

Het is voor buitenlanders in de meeste gevallen onmogelijk om in het land van herkomst een reisverzekering af te sluiten. In Nederland kan dit bij ons met de reisverzekering voor buitenlanders. Buitenlandse reizigers zijn verzekerd vanaf het vertrek uit eigen land tot de thuiskomst. Het is zelfs mogelijk om meerdere landen te bezoeken tijdens het verblijf. Wintersport kan ook meeverzekerd worden, zodat buitenlanders desnoods kunnen wintersporten. In noodsituaties kan een buitenlandse partner, vriend of familielid 24 uur per dag contact opnemen met de alarmcentrale voor advies of hulp. Er zijn zelfs artsen beschikbaar die meerdere vreemde talen beheersen.

Bereken de premie voor de reisverzekering voor buitenlanders en sluit af:

Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Vraag hieronder de verzekering speciaal voor buitenlandse gasten aan:

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over een reisverzekering voor buitenlanders

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als mijn buitenlandse bezoek toch niet naar Nederland komt, ben ik dan de premie kwijt?
Antwoord: Nee, wanneer de reis wordt geannuleerd betalen wij, indien de verzekering nog niet is ingegaan, de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie zodat hij/zij kan aantonen bij controle dat hij/zij verzekerd is?
Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum van de reis wijzigt, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Antwoord: Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis kosteloos aanpassen, geen enkel probleem.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering in Nederland af te sluiten?
Antwoord: Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?
Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor buitenlanders of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 uur – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739