vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

CBS: Minder Nederlanders voor vakantie naar Griekenland en Turkije

Griekenland

Minder Nederlanders kozen Griekenland en Turkije in het derde kwartaal als vakantiebestemming. Frankrijk en Spanje waren juist meer in trek, meldt CBS.

Het aantal reizigers naar Turkije en Griekenland nam af met respectievelijk 15 en 16 procent. De Nederlandse reisbestedingen daalden in Griekenland met 20 procent, in Turkije met 12 procent. Dat was samen goed voor een afname van 68 miljoen euro. Turkije en Griekenland werden mogelijk minder populair als vakantieland door de verheviging van de Griekse financiële crisis in juni en juli en een aanscherping van het reisadvies voor reizen naar Turkije eind juli.

In Frankrijk en Spanje samen gaven Nederlanders in het derde kwartaal 121 miljoen euro meer uit dan een jaar eerder. De bestedingen stegen met 6 procent in Frankrijk en 19 procent in Spanje. Het aantal reizigers naar die landen groeide minder hard (respectievelijk 4 en 16 procent).

Bestedingen in Griekenland en Turkije op laagste niveau

In totaal gaven Nederlanders zo’n 142 miljoen euro uit in Turkije en 197 miljoen euro in Griekenland. Dat is voor beide landen het laagste bedrag in vier jaar. De bestedingen in Frankrijk en Spanje bereikten met respectievelijk 733 miljoen euro en 484 miljoen euro geen recordhoogte. In 2012 spendeerden Nederlanders in beide landen meer. In totaal gaven Nederlanders in het derde kwartaal 21 miljoen euro meer uit in het buitenland dan een jaar eerder, een stijging van 0,4 procent.

Het aantal reizigers naar Turkije is nu op het laagste niveau in vier jaar. Voor Griekenland geldt dit niet. In 2013 vertrokken minder Nederlanders naar Griekenland dan in 2015. Vorig jaar stond Griekenland na Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië in de top vijf populairste buitenlandse zomervakantiebestemmingen, voor dit jaar is dat nog niet bekend. Het aantal reizigers naar Frankrijk en Spanje ligt op het hoogste niveau in vier jaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739