vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Minister Verhagen waarschuwt reizigers: “Ga wijs op reis!”

Op 8 juni 2009 gaf Verhagen het startschot voor de campagne van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: Wijs op reis.

Kennelijk zijn we zo blij dat we op vakantie mogen dat we voor het gemak maar even vergeten om de juiste voorbereidingen te treffen. Niet erg wijs dus!

buza_jungle_minister_194

Welke voorbereidingen zijn dan noodzakelijk? Volgens het Ministerie, en die kunnen het weten want ze hebben er onderzoek naar gedaan, onder andere het volgende:

– zorg voor een lijst met belangrijke telefoonnummers voor in geval van nood;

– kijk voor je vertrek welke ziektekosten er in het buitenland gedekt worden;

– neem kopieën mee van belangrijke documenten.

Bovenstaande feiten lijken niet erg schokkend, maar het blijkt dat 38% van alle vakantiegangers niet weet welke ziektekosten er gedekt worden in het buitenland. Bijna een kwart van de reizigers neemt geen lijstje mee met belangrijke telefoonnummers.

Wanneer je bedenkt dat 25% van alle Nederlanders die op vakantie zijn te maken krijgt met een ongeval, diefstal of geweld dan zijn dit toch wel alarmerende cijfers.

Een reisverzekering is toch erg handig in dit soort gevallen. Je hebt dan maar één telefoonnummer nodig, namelijk van de Alarmcentrale van je reisverzekeraar. Daarnaast is de Alarmcentrale 24 uur per dag bereikbaar en ze spreken gewoon Nederlands.

Wil je meer weten over de “Wijs op reis” campagne: www.wijsopreis.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739