vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Ministerie van Buitenlandse Zaken komt met social-media wereldkaart

reisverzekering-wereld
Ministerie van Buitenlandse Zaken komt met social-media wereldkaart

Handig voor reizigers en expats: Het ministerie van Buitenlandse Zaken brengt al zijn social media accounts samen op een wereldkaart: www.socialemediagidsbz.nl. Met deze website zie je waar ter wereld Nederland online is vertegenwoordigd.

Buitenlandse Zaken is wereldwijd online vertegenwoordigd met meer dan 275 accounts op Twitter, Facebook en LinkedIn. Ook honderden individuele medewerkers van het ministerie zijn, in Nederland en op de Nederlandse ambassades, actief op social media.

Sociale media

In een online wereld waarin verhoudingen tussen overheid en burgers voortdurend veranderen en mensen via sociale media elkaar weten te vinden, te mobiliseren, te informeren, en te beïnvloeden, heeft het ministerie van BZ inmiddels een plek verworven. Wie wil weten of de ambassade in Japan een Facebook heeft, wat de consul-generaal in Vancouver twittert en welke LinkedIn-groepen de ambassade in Australië heeft, kan dat vanaf vandaag in een oogopslag zien in de sociale media atlas van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.socialemediagidsbz.nl

Officiële en persoonlijke accounts

De website is vormgegeven als een wereldkaart waarop je kunt zien welke social-media accounts onder de verantwoordelijkheid vallen van het ministerie, zoals accounts van ambassades, consulaten-generaal, directies, projectgroepen, ambassadeurs, consuls-generaal en de politieke en ambtelijke top. Van deze accounts wordt een volledig overzicht nagestreefd. Daarnaast zijn ook persoonlijke accounts opgenomen van medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken die actief zijn op social media, maar dan gaat het alleen om accounts van Twitter en LinkedIn.

Moderne diplomatie

Moderne diplomatie vraagt om een andere manier van communiceren, om betrokkenheid, om dialoog, om direct contact. Mensen zijn overal ter wereld connected, willen graag meepraten en meedenken, zijn zelfredzaam en mondig. Sociale media worden steeds vaker gangbare platforms voor beleidsbepaling en publieksdiplomatie in het buitenland. Met sociale media laten ambassades, directies en medewerkers van Buitenlandse Zaken zien waar Nederland voor staat en wat zij voor Nederland in het buitenland doen. Door aanwezig te zijn op Twitter, Facebook, blogs en andere platforms kan iedereen eenvoudig in contact treden met ambassades en medewerkers van Buitenlandse Zaken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739