vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Global Assistance schrapt leeftijdsonderscheid bij ongevallendekking

Allianz global assistance schrapt leeftijdsonderscheid bij ongevallendekking Allianz Global Assistance maakt geen leeftijdsonderscheid meer voor jongeren en ouderen op de ongevallendekking van de reisverzekering.

In de huidige voorwaarden staan de verschillende leeftijdscategorieën nog wel vermeld. Bij schadeafhandeling van een reisverzekering zal het onderscheid op basis van leeftijd niet meer worden toegepast. De eenmalige uitkering bij blijvend letsel en/of overlijden is daardoor voor alle verzekerden gelijk.

Uit een onderzoek van Verzekeringssite.nl bleek dat 60% van de reisverzekeraars onderscheid in leeftijd maakt. Ouderen boven de 70 jaar en jongeren onder de 18 jaar krijgen minder uitgekeerd. Deze groep betaalt echter wel dezelfde premie als andere klanten. Allianz Global Assistance heeft gekozen om de leeftijdsdifferentiatie per direct te laten vervallen en geen onderscheid meer in leeftijd te maken bij een eventuele uitkering.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739