vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

MoneyView: Kortlopende annuleringsverzekering vrijwel altijd duurder

Kortlopende annuleringsverzekering vrijwel altijd duurder

Kortlopende annuleringsverzekering vrijwel altijd duurder

Het laatste dat je wilt, is je zuur verdiende vakantie annuleren. Toch zijn er genoeg redenen waarom een vakantie niet door kan gaan. En dat zijn bijna altijd aanleidingen die op zich al vervelend genoeg zijn, zoals ziekte, overlijden van een familielid of ontslag. Om dan ook nog eens de kosten te moeten dragen van een vakantie die nooit genoten zal worden, is dan dubbel zuur.

Voor deze gevallen is de annuleringsverzekering ontwikkeld: met een annuleringsdekking worden de annuleringskosten vergoed en wordt de reissom van de vakantie teruggestort, als er tenminste sprake is van een gedekte annuleringsreden. Elke reisverzekering kan worden uitgebreid met een annuleringsdekking.

MoneyView onderzocht de premiedelen van de standaard annuleringsdekking van 27 aanbieders van doorlopende reisverzekeringen en van 16 aanbieders van kortlopende reisverzekeringen. De premies die hiervoor betaald moeten worden verschillen aanzienlijk. Niet alleen het verschil tussen aanbieders is groot, ook het verschil tussen de premie voor de kortlopende en de doorlopende standaard annulering van dezelfde aanbieder is opmerkelijk. Bij een aantal verzekeraars is de kortlopende variant zelfs meer dan twee keer zo duur als de doorlopende variant. En dat terwijl op een doorlopende het hele jaar aanspraak gemaakt kan worden en een kortlopende annulering slechts voor één vakantie geldt.

Premieverschillen niet alléén door verschil in dekking

De verschillen in premie kunnen deels worden verklaard door de verschillen in verzekerde bedragen. Bij de ene verzekeraar is er sprake van een maximum van € 3.000,- per reis, terwijl dit bij de andere verzekeraar € 6.000,- is. Iets om goed op te letten bij het afsluiten van een annuleringsdekking is dan ook de verhouding tussen verzekerd bedrag en de premie. Ook is het van belang om vooraf goed te controleren welke oorzaken voor annulering gedekt zijn. Zo is bijvoorbeeld het overlijden van een eerste- of tweedegraads familielid altijd gedekt, maar ontslag niet in alle gevallen. Dit laat onverlet dat er soms bij een vrijwel identieke dekking sprake kan zijn van grote premieverschillen, met name bij de kortlopende variant.

Ook de termijn waarbinnen een annuleringsdekking moet worden afgesloten is belangrijk om in de gaten te houden. Doorgaans is dit zeven dagen. Bij overschrijding van die termijn kan soms geen annuleringsdekking meer worden afgesloten of is annulering als gevolg van een bestaande kwaal of ziekte van een verzekerde of familielid niet meer verzekerd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739