vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders willen zon, luieren en lekker eten tijdens de vakantie

Zon, luieren en lekker eten tijdens de vakantie

Een reisorganisatie ondervroeg Nederlanders naar hun vakantieverlangens voor 2013 en maar liefst 93% geeft aan behoefte te hebben aan een zomervakantie met veel zon in een lekker warm oord.

Het liefst zouden Nederlanders ons kikkerlandje, compleet met eigen eten, muziek en liefde, voor even zou willen verplaatsen naar een zonnige plek in het zuiden van Europa.

Luieren en lekker eten favoriet

Binnen Europa zijn Griekenland, Turkije, Spanje en Italië de meest populaire vakantiebestemmingen voor deze zomer. Want 89% van de ondervraagden wil zeker zijn van zon! Opvallend is dat Griekenland, na vorig jaar minder populair te zijn geweest, weer veel gekozen wordt door Nederlanders en dan vooral de typisch ‘klein Griekse’ eilandjes zoals Lefkas, Parga, Corfu en Santorini.

Luieren en cocktails drinken bij het zwembad of op het strand staan nummer één op het wensenlijstje (30%). Lekker eten volgt als nummer twee, hoewel maar weinig vakantiegangers nieuwe, lokale gerechtjes willen uitproberen, slechts 10% is hiervoor in. Plezier maken met de kinderen en lokale marktjes bezoeken behoren ook tot de favoriete bezigheden van Nederlanders op vakantie.

Favoriete vakantieliefde

Ook als het op vakantieliefdes aankomt, houden de meeste respondenten vast aan hun eigen landje. Het merendeel zegt het liefst een nuchtere Hollander of Hollandse als vakantieliefde te willen. Slechts 18% loopt ook wel warm voor een ‘Tropische verrassing’ of een ‘Griekse God of Godin’ (10%).

Nick & Simon

Nick en Simon blijken een geliefd vakantiegezelschap; 26% zegt met het duo op vakantie te willen, om ‘gezellig samen Nederlandse liedjes te zingen’. Ook met ons kersverse nieuwe koningspaar zou een kwart wel eens een vakantie willen doorbrengen. Op de derde plaats staat het duo Doutzen Kroes en Sunnery James; ‘lekker overal genieten van een VIP treatment’ (19%).

Vakantievoorpret

Gelukkig kan de voorpret nu al beginnen: de ultieme voorpret is voor velen het aanschaffen van nieuwe zomerkleding (dit geeft een derde aan). Verder droomt 27% nu al van het dragen van slippers. De geur van zonnebrandcrème brengt 19% van de vakantiegangers in de stemming! Bijna de helft van de ondervraagden houdt bovendien het weerbericht van de vakantiebestemming al ruim voorafgaand aan de reis in de gaten.

Reisverzekeringblog.nl tip: Wil je zeker zijn van een goede vakantie? Sluit dan ook een reis- en annuleringsverzekering af. Anders kan je vakantie een financieel drama worden. Dat kan hier op de website van Reisverzekeringblog.nl, dé specialist in reisverzekeringen!

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739