vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

‘Nederlandse toeristen die niet naar Kos willen kunnen kosteloos omboeken’

‘nederlandse toeristen die niet naar kos willen kunnen kosteloos omboeken’ ‘nederlandse toeristen die niet naar kos willen kunnen kosteloos omboeken’ De grote reisorganisaties,TUI Nederland, Corendon en Neckermann Reizen, hebben toegezegd dat Nederlanders die niet meer naar het Griekse vakantie-eiland Kos willen reizen, kosteloos kunnen omboeken, aldus de NOS. Het eiland en het zuidwesten van Turkije werden afgelopen vrijdag getroffen door een zware aardbeving, met een kracht van 6,7. Twee mensen kwamen daarbij om het leven. 

Een aantal vakantiegangers hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om eerder naar huis te vliegen. De reisorganisaties laten weten dat er inmiddels terugvluchten zijn geregeld voor wie dat wilde.

Calamiteitenfonds

Het calamiteitenfonds biedt geen vergoeding voor reizen met een vertrekdatum vanaf 21 juli 2017 geldt omdat de (gevolgen van) de aardbeving in de regio Kos/Bodrum bij deelnemers verondersteld wordt bekend te zijn. De gevolgen van deze natuurramp vormt geen onverwachte en onvoorziene gebeurtenis meer die zich pas tijdens de reis manifesteert. Het is voor aanvang van de reis bekend. Het Calamiteitenfonds geeft hiervoor geen dekking, zo schrijven zij op de website.

Reisverzekeraars

Voor Nederlanders die een beroep willen doen op een annuleringsverzekering geldt dat zij het beste eerst contact kunnen opnemen met de reisorganisatie, omdat men meestal wel kosteloos kan omboeken. Daarnaast valt het annuleren van een reis naar Kos niet onder de dekking van een standaard annuleringsverzekering.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739