vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

NMa: Bespaar op je verzekeringspremie door te shoppen

Bespaar op je verzekeringspremie door te shoppen

Bespaar op je verzekeringspremie door te shoppen

Shoppen loont, ook voor financiële producten, zoals een zorgverzekering, autoverzekering of doorlopende reisverzekering, zo laat de NMa weten.

Grote prijsverschillen

De prijsverschillen zijn veel groter dan veel mensen denken. De 15 financiële producten die consumenten het meeste afnemen, zijn door de NMa op een rij gezet en vervolgens is berekend hoeveel euro de consument kan besparen door te shoppen. Uit de berekeningen blijkt dat een gepensioneerd stel jaarlijks gemiddeld bijna 650 euro besparen en voor een jong stel met twee kinderen kan de gemiddelde besparing oplopen tot 1.000 euro per jaar. De NMa introduceert via Consuwijzer.nl een financieel besparingsoverzicht waarmee de consument via een paar muisklikken kan zien hoeveel geld zij kan besparen door te shoppen.

Besparing tot duizenden euro’s

De NMa heeft de besparing berekend voor acht typen huishoudens. Voor het totaalpakket aan financiële producten die huishoudens afnemen, kan de besparing hoog oplopen. Omdat financiële producten over het algemeen voor een langere periode worden afgenomen, kan de totale besparing voor huishoudens oplopen tot enkele duizenden euro’s. Ook voor losse financiële producten kan de besparing aanzienlijk zijn.

Voor een hypotheek ligt de gemiddelde besparing tussen 300 en 400 euro netto per jaar. Het exacte bedrag is afhankelijk van het type hypotheek. De maximale besparing kan zelfs oplopen tot jaarlijks 800 euro. De NMa constateert dat bij sommige producten (doorlopende reisverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering) de prijs van de minst voordelige aanbieder twee tot zelfs drie keer zo hoog is als de prijs van de voordeligste aanbieder.

Concurrentie belangrijk

“Zeker tijdens een economische crisis is het goed om te weten dat er geld te besparen valt door te shoppen. Consumenten spelen daarnaast een cruciale rol, want door slim te shoppen, stimuleren zij de concurrentie tussen bedrijven om de gunst van de klant. Zonder druk van consumenten wordt er minder geïnnoveerd en zouden prijzen hoger zijn,” licht Henk Don, NMa-bestuurslid de resultaten toe.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739