vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Parijs in 2012 wederom meest bezochte zakenreisbestemming

shangri-la-parijs

Parijs meest bezochte zakenreisbestemming

Parijs blijft de meest bezochte bestemming van zakenreizigers uit de Benelux, op de voet gevolgd door Londen.

Dat blijkt uit een analyse van de bestemmingen in 2012 van BCD Travel. Buiten Europa zijn Singapore, New York en Istanbul de populairste bestemmingen in de top 3.

Crisis van invloed op bestemmingen

Deze rangschikking is gebaseerd op het totaal aantal vlieg- en treintickets in 2012 in Nederland, België en Luxemburg. Net als andere jaren blijven Parijs en Londen veruit de meest bezochte bestemmingen door zakenreizigers uit de Benelux. In Nederland staat Londen bovenaan als populairste bestemming, terwijl in België de top 10 wordt aangevoerd door Parijs.

Parijs en Londen vertegenwoordigen samen 55% van alle tickets uit de top 10. Frankfurt en München volgen met 7,6 en 6,6%. De overige bestemmingen uit de top 10 zijn Milaan, Zürich, Berlijn, Kopenhagen, Wenen en Straatsburg.

Ondanks de onveranderde top 4, is de rest van de rangschikking in vergelijking met vorig jaar flink door elkaar geschud.

Azië biedt zakelijke kansen

Ook voor de intercontinentale bestemmingen is de top 10 ten opzichte van 2011 aanzienlijk veranderd. Singapore, met een vertegenwoordiging van 17% van de tickets, heeft New York (10%) van de eerste plaats verstoten. Istanbul (12%) is met stip gestegen naar plaats 3 en drukt Dubai naar plaats 4. Nieuwkomers in de lijst zijn Moskou, Bangkok en Beijing. Chicago is uit de top 10 verdwenen, net als Houston en Curaçao.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739