vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Op reis naar Canada? Denk aan de eTA reistoestemming

Wie naar Canada reist heeft daar toestemming voor nodig van de Canadese autoriteiten. Een dergelijke toestemming heet een ‘Electronic Travel Authorisation’ (eTA). Dit is sinds 9 november 2016 verplicht voor iedereen die Canada binnenkomt, dus ook als je alleen maar een overstap maakt op een Canadese luchthaven.

De meeste Europeanen, en ook Nederlanders, kunnen visumvrij reizen naar Canada. Toch moet je wel toestemming vragen om per vliegtuig naar het land te mogen vertrekken. Er geldt alleen een uitzondering voor bezoekers die met de auto of met de boot Canada bereiken. Daarnaast zijn reizigers met een verblijfsvergunning, een study/work permit, diplomaten en luchtvaartpersoneel vrijgesteld van een eTA.

eTA 5 jaar geldig

Is er eenmaal een eTA afgegeven dan is deze voor een periode van 5 jaar geldig. Met deze reistoestemming mag je over het algemeen tot 6 aaneengesloten maanden in Canada verblijven. Je mag binnen de 5 jaar waarin jouw eTA geldig is zo vaak naar Canada vliegen als je wilt (je paspoort moet wel geldig zijn). Wanneer je paspoort verloopt moet je weer een nieuwe eTA aanvragen, de oude is dan niet meer geldig.

Tijdig aanvragen

Een eTA aanvragen moet uiterlijk 72 uur voor je vertrek naar Canada. Wanneer de Canadese autoriteiten extra documenten van jou nodig hebben kan de aanvraag enkele weken duren. Het is daarom verstandig om minsten een maand voor vertrek een eTA aan te vragen.

Het is van groot belang dat de gegevens die je invult op de eTA aanvraag exact gelijk zijn aan de gegevens die in je paspoort staan. Doe je dat niet dan kan je de toegang tot Canada geweigerd worden.

Welke gegevens moet je verstrekken bij de eTA aanvraag?

Wanneer je een eTA aanvraagt moet je de volgende gegevens vermelden:

  • Persoonsgegevens (exact uit je paspoort overnemen).
  • Gegevens over je werk en beroep
  • Reisbudget
  • Verleden
  • Gezondheid

Je kan via de Canadese overheid een eTA aanvragen (www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp). De prijs is 7 Canadese dollars. Je moet dan met een creditcard betalen. Je kan ook gebruik maken van de diensten van een visumbureau.

Het beste is om de eTA onmiddellijk aan te vragen na het boeken van het vliegticket en de status van hun aanvraag nauwgezet te volgen op de website van de Canadese regering.

Reisverzekering

Vergeet ook niet om een goede reisverzekering (werelddekking) met dekking voor medische kosten af te sluiten. De gezondheidszorg in Canada is fors duurder dan in Nederland. Zonder een goede (reis)verzekering kan je voor hoge kosten komen te staan.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor Canada? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739