vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Op reis in de Schengenzone? Neem altijd een identiteitsbewijs mee!

Op reis in de schengenzone? neem altijd een identiteitsbewijs mee! Nederlanders en andere EU-burgers hoeven geen paspoort te tonen als men van het ene naar het andere Schengenland reist omdat de grenscontroles zijn afgeschaft binnen de Schengenzone. Toch is het noodzakelijk om altijd een identiteitsbewijs mee te nemen, zodat je kan bewijzen wie je bent.

De politie kan er naar vragen en ook als je per vliegtuig reist controleert men jouw indentiteit. Elk Schengenland mag zelfstandig nationale regels vaststellen die iedereen verplichten om op zijn grondgebied altijd een identiteitsbewijs op zak te hebben.

Volgens de Schengenregels mag een lidstaat opnieuw tijdelijke grenscontroles uitvoeren in uitzonderlijke omstandigheden, wanneer de openbare orde of de nationale veiligheid in gevaar is. Zorg dat je een identiteitsbewijs of een paspoort bij je hebt als je naar deze landen reist. Ook onder normale omstandigheden kan gevraagd worden om je identiteitsbewijs of paspoort te laten zien. Een rijbewijs, bankkaart of iets dergelijks wordt niet aanvaard als geldig reisdocument of identiteitsbewijs.

Schengenzone

  • De volgende landen maken deel uit van de Schengenzone: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.
  • De volgende EU-landen maken geen deel uit van de Schengenzone: Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Ierland, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.

Bij reizen van of naar een niet-Schengenland moet je een geldig identiteitsbewijs of paspoort laten zien. Als je naar een van die landen wilt reizen, moet je tijdig nakijken welke documenten je precies nodig hebt.

Bron: europa.eu

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739