vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Op reis? Voor welke landen moet je een visum aanvragen?

Op reis? Voor welke landen moet je een visum aanvragen?

Op reis? Voor welke landen moet je een visum aanvragen?

Nederlanders zijn een reislustig volk. Een reden temeer om blij te zijn dat je een Nederlands paspoort hebt. Want dat niet elk paspoort aan de grens evenveel waard is blijkt uit de Paspoortindex. Met een Nederlands paspoort heb je een visumvrije toegang tot 155 landen. 

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt afgegeven door het land waar de reiziger naartoe gaat. Op deze manier kan dat land controle uitoefenen op wie het land binnenkomt. Vaak is een visum beperkte tijd geldig, daarna moet de reiziger het land verlaten hebben.

De meeste toeristenvisa worden voor maximaal 90 dagen afgegeven. Vaak wordt ook aangeduid hoeveel keer de reiziger het land mag binnenkomen in een bepaalde periode. Ze zijn er visums met single entry double entry en multiple entry visa.

De Paspoortindex is een handig hulpmiddel als je bijvoorbeeld gaat backpacken of een wereldreis gaat maken. Je kan raadplegen hoeveel landen paspoorthouders kunnen bezoeken zonder dat er een visum nodig is en ook hoeveel landen visa verstrekken aan de grens. Zie hier: Paspoort index Nederland »

Tip: Sluit een annuleringsverzekering af

Reis je naar een visumplichtig land en heb je nog geen visum, dan is het verstandig om direct na het boeken van je reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht het visum geweigerd worden dan kan je kosteloos je reis annuleren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739