vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisadvies: Buitenlandse Zaken waarschuwt Nederlanders in Thailand ivm bomaanslagen

toerist-bom

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Nederlanders in Thailand om extra voorzichtig te zijn en drukke plaatsen te mijden. Dit naar aanleiding van een reeks bomaanslagen op 11 en 12 augustus, waarbij ook vier Nederlandse toeristen gewond zijn geraakt. 

Bij de recente bomaanslagen vielen vier doden en 35 gewonden. Bij de aanslag van 11 augustus in de badplaats Hua Hin zijn vier Nederlanders gewond geraakt. Het gaat om drie vrouwen, van 49, 23 en 18 jaar en een man van 72 jaar. De vrouwen zijn nog in het ziekenhuis. De eerste twee zijn ernstig gewond, de 18-jarige is lichtgewond. Een Thaise vrouw is omgekomen bij deze aanslag.

Op het eiland Phuket gingen op vrijdag 12 augustus twee kleine bommen af. Daarbij raakte een taxichauffeur gewond. Ook bij een politiebureau in de kustplaats Surat Thani, kwam iemand om het leven na een explosie. Een vierde dode viel in een winkelcentrum in de provincie Trang.

Eerder, op 17 en 18 augustus 2015, vonden in het centrum van Bangkok bomaanslagen plaats waarbij ook dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Buitenlandse Zaken roept Nederlanders op om in Thailand extra op te letten, vermijd druk bezochte plekken en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en lokale veiligheidssituatie via de lokale media.

Mogelijk worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Hierdoor kunnen bij ingangen van winkels, kantoorgebouwen, toeristische attracties en evenementen, maar ook op wegen en vliegvelden extra controles worden uitgevoerd. Met als gevolg langere wachttijden en verkeersopstoppingen. Zorg dat u zich altijd kunt identificeren.

Bron: Reisadvies Thailand

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739