vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies voor de Republiek Congo gewijzigd

Het ministerie voor Buitenlandse zaken heeft het reisadvies voor de Republiek Congo aangepast. Reizigers wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

In het reisadvies zijn de rubrieken ‘Actualiteiten’ en ‘Onveilige gebieden’ gewijzigd. Op de website van het BuZa staat de volgende tekst te lezen:

Actualiteiten

Voor reizen en verblijf in de Republiek Congo (Brazzaville) wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Voor reizen tussen Brazzaville en Pointe Noire (per auto) dient u extra waakzaamheid te betrachten (zie ‘Onveilige gebieden’).

Algemeen

In geval van calamiteiten dient u binnen te blijven en voor zover mogelijk lokaal advies in te winnen; de (weinige) hotels in het centrum van Brazzaville zijn relatief veilig gebleken.

Onveilige gebieden

Er wordt aangeraden de nodige waakzaamheid te betrachten.

Tussen Brazzaville en Pointe Noire kan sinds enkele jaren per auto worden gereisd. U wordt echter aangeraden hierbij extra waakzaamheid te betrachten, aangezien in de Pool regio berovingen plaatsvinden door voormalige rebellen. U wordt aangeraden vóór vertrek te informeren naar de actuele situatie.

Actuele reisadviezen Republiek Congo

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen wanneer je naar de Republiek Congo reist: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739