vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisadvies voor Marokko gewijzigd: Extra waakzaamheid betrachten

Reisadvies voor Marokko

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft gisteren het reisadvies voor Marokko aangepast. In het reisadvies is de rubrieken ‘Actualiteiten’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

“Actualiteiten

In verband met de spanningen in de regio wordt reizigers aangeraden bij een bezoek aan en verblijf in Marokko waakzaamheid te betrachten. De recent op You-tube geplaatste film, die beledigend is voor Moslims, kan mogelijk leiden tot onrust. Reizigers wordt mede hierom aangeraden demonstraties en samenscholingen te mijden, de berichtgeving in de (lokale) media te volgen en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen. Tevens wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten op toeristische plaatsen en andere plaatsen waar veel mensen bijeenkomen (zie rubrieken ‘Terrorisme’ en ‘Zware criminaliteit’).

Er is momenteel veel sociaal-economische onrust in Marokko met demonstraties en stakingen die overal in het land plaatsvinden. Vooral in minder ontwikkelde gebieden lopen de demonstraties en stakingen regelmatig uit op gewelddadige confrontaties met ordetroepen.

Reizigers wordt aangeraden demonstraties en samenscholingen te mijden, de berichtgeving in de (lokale) media te volgen en zich te informeren over de actuele ontwikkelingen.

Tevens wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten op toeristische plaatsen en andere plaatsen waar veel mensen bijeenkomen (zie rubrieken ‘Terrorisme’ en ‘Zware criminaliteit’).

Terrorisme

U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen (en de laatste tijd vooral ook in de Sahel-regio). Ook in Marokko, waar in 2003, 2007 en 2011 terroristische aanslagen plaatsvonden, wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten op toeristische plaatsen en andere plaatsen waar veel buitenlanders samenkomen vanwege een muzikaal, cultureel, sport- of ander evenement.

Zware criminaliteit

U dient zich ervan bewust te zijn dat u, op volkomen onverwachte momenten, benaderd kunt worden door personen die u op slinkse en geraffineerde wijze vragen mee te werken aan grensoverschrijdende smokkel van zowel drugs als mensen. Op beide vormen van smokkel staan hoge vrijheidsstraffen gecombineerd met zeer hoge boetes.

Bij een bezoek aan Marokko wordt u – ondanks mogelijk zichtbare aanwezigheid van lokale veiligheidsmaatregelen – aangeraden waakzaam te zijn. In toeristische gebieden, m.n. Marrakech, is het afgelopen jaar de (soms gewelddadige) kleine criminaliteit toegenomen.”

Bezoek voor de volledige tekst de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Actuele reisadviezen Marokko

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen voor je naar Marokko reist: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739