vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor Surinamers die naar Nederland toe komen

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische reisverzekering voor Surinamers

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jou gast uit Suriname!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf € 3,- per dag

Om als inwoner van Suriname op bezoek te gaan bij familie of vrienden in Nederland, moet je in bezit zijn van een Schengenvisum. Deze kan je aanvragen bij de Nederlandse ambassade in Suriname (van Roseveltkade 5 in Paramaribo).

Visum Kort Verblijf voor Surinamers

Reisverzekering voor Surinamers die naar Nederland toe komen
Reisverzekering voor Surinamers die naar Nederland toe komen

Het Schengenvisum ook wel toeristenvisum genoemd heet officieel een visum kort verblijf (VKV C-visum). Dit visum is voor een verblijf van maximaal 3 maanden (90 dagen) in Nederland of een ander Schengenland . Een visum kort verblijf, kan voor verschillende doelen worden aangevraagd, bijvoorbeeld:

 • vakantie
 • toerisme
 • zakenbezoek
 • vrienden- of familiebezoek
 • deelname aan congressen of sportevenementen
 • of doorreis.

De meeste Surinamers komen naar Nederland voor familiebezoek. Meestal komen ouders of grootouders over uit Suriname en verblijven bij kinderen of kleinkinderen.

Sluit hier een medische reisverzekering voor een visum af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Familie uit Suriname laten overkomen? Visum aanvragen

Wanneer je familie uit Suriname laat overkomen, moet er eerst een visum worden aangevraagd. Om een visum kort verblijf te kunnen aanvragen, moet de aanvrager een aantal documenten overleggen.

We noemen een aantal voorwaarden:

 • Een volledig ingevuld aanvraagformulier, dat ondertekend is.
 • Een pasfoto van 3×4 cm, die voldoet aan de foto vereisten.
 • Een paspoort die tenminste nog 3 maanden geldig is na visum datum en nog twee blanco pagina’s heeft.
 • Een kopie van pagina twee van het paspoort en van alle bestickerde en/of bestempelde pagina’s.
 • Je familieboekje en een kopie daarvan.

Een reisverzekering tegen ziektekosten en vergoeding voor repatriëring

Als je bij iemand logeert of iemand staat gerant voor je, moet deze persoon dit kunnen aantonen. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je een economische binding hebt met Suriname. Ook moet je kunnen bewijzen dat je genoeg geld hebt om al je kosten te dekken in de periode dat je in Nederland verblijft. Wanneer je zelf voor je verblijf moet betalen, dan moet je kunnen aantonen dat je minimaal € 35,- per dag kan besteden.

Reisverzekering voor Surinamers

Een belangrijke voorwaarde voor Surinamers en andere toeristen, om een visum te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering. De geldigheid van deze reisverzekering moet gelijk zijn aan de gehele reisduur. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden.

De belangrijkste rubrieken zijn repatriëringkosten en medische kosten. De reisverzekering moet medische kosten voor een bedrag van minimaal € 30.000,- dekken.

Reisverzekering voor Surinamers afsluiten kan in Nederland

Voor Surinamers die naar Nederland willen komen is de gemakkelijkste en voordeligste manier om de benodigde reisverzekering in Nederland af te sluiten. Deze reisverzekering kun je bij Reisverzekeringblog online aanvragen. Zo gauw wij de aanvraag binnen hebben kunnen wij meestal binnen 1 dag de polis opmaken en naar je versturen. Mocht achteraf de visumaanvraag worden afgewezen dan vervalt de reisverzekering en word het premiebedrag door ons teruggestort.

Advies: kies voor een Nederlandse verzekeraar!

Wij adviseren jou altijd om een medische reisverzekering in Nederland af te sluiten. Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van de garantsteller. Met een Nederlandse reisverzekering val je altijd onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht (van o.a. de Autoriteit Financiële Markten – AFM) en zijn daarom meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars uit een ver land. Dat is in geval van hoge kosten of een geschil wel een prettig idee.

Dekking medische reisverzekering

Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Deze verzekering voldoet aan de Schengen-eisen voor een medische reisverzekering, namelijk:

 • De geldigheid van de medische reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten (kosten voor het terugbrengen naar het land van herkomst) en medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De dekking van deze speciale reisverzekeringen gaat zelfs nog verder. Zo is jouw buitenlandse gast ook verzekerd voor:

 • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde;
 • ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
 • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
 • schade aan logiesverblijven.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de polisvoorwaarden.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering voor een visum

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt.  Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor Surinamers? Of wil je deze verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 8 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739