vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Sms Alertservice bij dreiging in het buitenland

Als je op reis gaat zorg je voor een goede reisverzekering en kan je altijd terugvallen op hulp van de Alarmcentrale. Maar wat als je in het Buitenland bent en er dreigt gevaar. Denk bijvoorbeeld aan de politieke spanningen en massademonstraties of terroristische dreigingen. Maar ook natuurgeweld zoals dreigende overstromingen of orkanen. Situaties kunnen nu eenmaal snel veranderen. Om je te tijdig over dreigend gevaar te informeren en je voor te bereiden op dit soort situaties heeft redDog een handig initiatief: de Alertservice. Met deze sms-dienst krijg je direct informatie die van belang is voor jouw veiligheid, waardoor je eerder kunt inspelen op te verwachten calamiteiten.

Snel op de hoogte
RedDog werkt met internationale veiligheidsspecialisten die 24 uur per dag wereldwijd informatie vergaren. Deze specialisten zijn zo snel dat je in de meeste gevallen eerder een SMS Alert van redDog ontvangt, dan dat de gebeurtenis via de media bekend is gemaakt.

Bij dreiging contact opnemen met Alarmcentrale
In elke redDog Alert staat de dreiging bondig omschreven en wordt het niveau van de bedreiging aangegeven. De niveaus lopen van 1 tot en met 5. Niveau 1 betekent dat je waakzaam moet zijn, meer niet. Niveau 5 betekent dat je zo snel mogelijk moet evacueren. Bij dreigingen van niveau 3 en hoger wordt direct het telefoonnummer van de Nederlandse ambassade of het consulaat meegestuurd.
Bij dreiging kun je altijd contact opnemen met de Alarmcentrale van je reisverzekeraar. Zij kunnen je verder advies geven en helpen bij een eventuele evacuatie.

Alertservice is gratis aan te vragen Alert Service
Je kunt gratis gebruik maken van de redDog Alertservice. Je hoeft op de website alleen je contactgegevens, bestemming en reisdata in te vullen. Op deze manier ontvang je informatie die voor jouw veiligheid relevant is.

Samenwerking met Allianz Global Assistance
Reisverzekeraar Allianz Global Assistance steunt het initiatief van redDog en is daarom een samenwerking aangegaan. Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten bij Allianz Global Assistance vul je jouw gegevens in op hun website en ontvang je dus een SMS Alert als dat nodig is. Daarnaast biedt Allianz Global Assistance nog een drietal Assistant Services aan in samenwerking met redDog:

  • Luggage Assistant: verloren bagage krijg je hiermee weer snel in handen;
  • Kid Assistant: speciaal polsbandje voor kinderen;
  • Life Assistant: medische en andere belangrijke gegevens zijn snel beschikbaar voor hulpverleners wanneer je zelf in nood en niet aanspreekbaar bent.

Voor deze services vraagt redDog normaliter een vergoeding. In combinatie met een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn de services tegen een aantrekkelijke prijs extra bij te bestellen en in sommige gevallen zelfs gratis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739