vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

SOS International: Eerste gipsvlucht geland

Eerste gipsvlucht geland

Eerste gipsvlucht geland

Duizenden Nederlanders vertrekken volgende week weer richting de verschillende wintersportlanden voor hun skivakantie. Dat betekent traditiegetrouw ook topdrukte bij alarmcentrale SOS International. Alle voorbereidingen zijn dan ook al getroffen om mensen met skiletsel straks zo snel en goed mogelijk terug naar huis te kunnen brengen.

Eerste gipsvlucht gisteren geland

Wintersporten gaat niet zonder ongevallen. Een gebroken been, arm of pols, gescheurde kruisbanden of hoofdletsel: helaas overkomt het ieder jaar een flink aantal skiërs en snowboarders. Voor die mensen staan de hulpverleners van SOS International 24 uur per dag klaar. Zij weten precies wat medisch, praktisch en logistiek mogelijk is in ieder land. Wie niet met eigen vervoer, een ‘leg rest taxi’ of een reguliere vlucht huiswaarts kan keren, krijgt via SOS een plek op één van de gipsvluchten. De eerste gipsvlucht is op 27 december 2016 vanaf Innsbruck naar Rotterdam vertrokken.

Oostenrijk spant de kroon

Gedurende het skiseizoen, dat loopt van eind december tot begin april, helpt SOS ieder jaar veel vakantiegangers weer naar huis. Vooral in de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie zorgen de vele ongeval meldingen voor topdrukte op de alarmcentrale. Verreweg de meeste meldingen komen vanuit Oostenrijk, dat nog altijd de nummer 1 wintersportbestemming is. Tijdens de schoolvakanties vertrekken er geregeld twee vluchten per dag vanaf Innsbruck.

Vorig jaar zorgde SOS voor de veilige terugkeer naar huis van ruim 500 gewonde wintersporters, waarvan 325 via een vlucht. In onderstaande infographic vindt u meer cijfers en statistieken over wintersportongevallen en repatriëring.

Repatriëring: goed geoliede machine

Voor de uitvoering van de gipsvluchten werkt SOS International samen met Tyrol Air Ambulance (TAA). TAA heeft een vloot van speciaal uitgeruste ambulancevliegtuigen, met aan boord alle benodigde medische voorzieningen en goed getrainde artsen en verpleegkundigen. Met deze toestellen vliegt TAA vanaf Innsbruck gewonde reizigers terug naar Nederland.

Na aankomst in Nederland zorgt SOS ervoor dat de gewonde skiër of snowboarder naar huis of naar het ziekenhuis vervoerd wordt. De meeste Nederlanders gaan goed verzekerd naar de wintersport. Toch raadt SOS International iedereen aan om goed te controleren of wintersport meeverzekerd is op de reisverzekering. Zo weet je zeker dat de kosten van een eventuele repatriëring gedekt zijn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739