vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

‘In deze steden betaal je het minst voor een vijfsterrenhotel’

Wil je baden in luxe maar niet te veel betalen? Kies dan voor Istanboel (Turkije), Warschau (Polen) of Bangkok (Thailand) als bestemming. Je boekt daar een vijfsterren hotelkamer voor een zeer voordelige prijs. Het verschil tussen de hoogste en de laagste prijs voor een vijfsterrenovernachting in de populairste steden onder Nederlandse reizigers bedroeg in 2015 maar liefst € 312.

Hier vind je de steden waar je in 2015 het meest en het minst betaalde voor vijf schitterende sterren tijdens een hotelovernachting, gebaseerd op wat Nederlanders daar betaalden*, volgens de laatste Hotel Price Index™ van Hotels.com™.

Betaalbaar luxe

Luxe hoeft niet altijd duur te zijn; je kunt ook voor een lagere prijs van een luxueuze overnachting genieten. De laagste prijs voor een vijfsterrenhotel betaalden Nederlanders in het Maleisische Kuala Lumpur, slechts € 96 per nacht. Ook in Istanboel (Turkije), Warschau (Polen) en Bangkok was een vijfsterrenhotel prima te betalen. Voor het bedrag van een nacht in Venetië kon je dus ongeveer vier nachten in één van deze steden verblijven. Rotterdam komt met haar € 129 per nacht in een vijfsterrenhotel het dichtst in de buurt van deze betaalbare prijzen.

Hoge Europese prijzen

In de top 10 steden waar Nederlanders het meest betaalden voor een vijfsterrenovernachting komen opvallend veel Europese bestemmingen voor. Het Italiaanse Venetië prijkt bijvoorbeeld boven aan de lijst met €408 per nacht in een vijfsterrenhotel, gevolgd door Parijs en Londen. In Amsterdam ben je dan toch een stuk voordeliger uit met een gemiddelde prijs van €246.

Geleidelijk oplopende prijzen

De laatste Hotel Price Index (HPI™) van Hotels.com onthult dat de gemiddelde betaalde prijs* voor een hotelovernachting in 2015 wereldwijd slechts met 1% steeg ten opzichte van 2014. Deze wereldwijde stijging van hotelprijzen volgt de trend van geleidelijk oplopende tarieven sinds begin 2010 en nadert hiermee het prijsniveau van vóór de economische crisis.

Laagste gemiddelde prijzen voor een nacht in een vijfsterrenhotel op populaire bestemmingen, betaald door Nederlandse reizigers in 2015:

 1. € 96 Kuala Lumpur, Maleisië
 2. € 105 Istanboel, Turkije
 3. € 124 Warschau, Polen
 4. € 139 Bangkok, Thailand
 5. € 144 Berlijn, Duitsland
 6. € 148 Brussel, België
 7. € 150 Marrakech, Marokko
 8. € 152 Boedapest, Hongarije
 9. € 153 Praag, Tsjechië
 10. € 153 Athene, Griekenland
 11. € 153 Madrid, Spanje

Hoogste gemiddelde prijzen voor een nacht in een vijfsterrenhotel op populaire bestemmingen, betaald door Nederlandse reizigers in 2015:

 • € 408 Venetië, Italië
 • € 373 Parijs, Frankrijk
 • € 337 Londen, Engeland
 • € 329 New York, Amerika
 • € 319 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
 • € 316 Ibiza, Spanje
 • € 297 Kaapstad, Zuid-Afrika
 • € 268 Barcelona, Spanje
 • € 268 Rome, Italië
 • € 266 Singapore, Singapore

*Gemiddeld betaalde prijzen per overnachting inclusief belastingen en toeslagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739